e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γαλατσίου , την Τρίτη 30 Ιουλίου 2019 και ώρα 19:00, για τη λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης

 

 

 

ΑΡΙΘ.

ΘΕΜ.

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

 

 

 

1o

Έκφραση γνώμης επί της 4ης Αναμόρφωσης προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων του ΝΠΔΔ «Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Γαλατσίου – Βασίλης Παπαδιονυσίου» οικ. έτους 2019. 

 

κ. Μαργαρίτα Μανδηλαρά 

Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ.

Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός

Δήμου Γαλατσίου –

Βασίλης Παπαδιονυσίου

 

 

 

2ο

Διαβίβαση Πρακτικού Επιτροπής Παρακολούθησης για την κήρυξη έκπτωτου του κ. Νάστου Α. Ευάγγελου (Πρατήριο Υγρών Καυσίμων – Διανομή Πετρελαίου) από την προμήθεια αμόλυβδης βενζίνης.

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

 

 

 

3ο

Κατάρτιση Πίνακα για Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση σε κατοίκους του Δήμου μας και εξειδίκευση πίστωσης ποσού δύο χιλιάδων τε-τρακοσίων ευρώ (2.400,00 €).

κ. Κωνσταντίνα

Σπηλιοπούλου – Χρυσάγη

Αντιδήμαρχος

 

 

 

 

 

Σστις Tην Τρίτη 18 Ιουνίου 2019, και ώρα 19:00, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γαλατσίου,για τη λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

 

 

 

ΑΡΙΘ.

ΘΕΜ.

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

 

 

 

1o

Διαβίβαση της υπ’ αριθ. 112/2019 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για την «Έγκριση της 3ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων οικονομικού έτους 2019».

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

2ο

Διαβίβαση της υπ’ αριθ. 83/2019 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για την «Έκθεση Εσόδων – Εξόδων Α’ Τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίηση του Προϋπολογισμού έτος 2019».

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

3ο

Εξειδίκευση πίστωσης ποσού 12.000,00 € σε βάρος του Κ.Α. 00.6434.0004 «Δαπάνες προετοιμασίας & διενέργειας εκλογών».

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

4ο

Εξειδίκευση πίστωσης ποσού 8.000,00 € από τον Κ.Α. 00.6434.0004 «Δαπάνες προετοιμασίας και διενέργειας εκλογών» για την προμήθεια εδεσμάτων / γευμάτων για την σίτιση των Δικαστικών Αντιπροσώπων, Γραμματέων Εκλογικών Τμημάτων & μελών Εφορευτικών Επιτροπών κατά την διενέργεια των Βουλευτικών Εκλογών της 07ης Ιουλίου 2019.

κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος

Δήμαρχος

 

 

 

5ο

Κατάρτιση Πίνακα για Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση σε κατοίκους του Δήμου μας και εξειδίκευση πίστωσης ποσού εξακοσίων πενήντα ευρώ (650 €).

κ. Κωνσταντίνα

Σπηλιοπούλου – Χρυσάγη

Αντιδήμαρχος

 

 

 

6ο

Έγκριση ή μη του υπ’ αριθ. πρωτ. 17291/13.06.2019 αιτήματος παράτασης του χρόνου παράδοσης και εγκατάστασης οργάνων παιδικών χαρών της ανώνυμης τεχνικής εταιρείας με την επωνυμία «ΑΦΟΙ Χ. ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΑ Α.Τ.Ε.» - Διαβίβαση γνωμοδότησης της αρμόδιας Επιτροπής Παρακολούθησης – Παραλαβής.

κ. Βασίλειος Δερεδίνης

Αντιδήμαρχος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και με την ευκαιρία του εορτασμού των 150 χρόνων από τη γέννηση του Μαχάτμα Γκάντι έγινε την Τετάρτη 5 Ιουνίου το πρωί η αρχή για να δημιουργηθεί ένα μικρό δασάκι 150 δέντρων αφιερωμένο στην εμβληματική αυτή προσωπικότητα του παγκόσμιου κινήματος ειρήνης.

Συγκεκριμένα, η Ινδική Κυβέρνηση σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τον Δήμο Γαλατσίου, προχώρησαν σε αυτή τη συμβολική φύτευση, μέρος μιας παγκόσμιας δράσης, η οποία πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε όλες τις πρωτεύουσες του κόσμου. Από την Ελλάδα επιλέχθηκε το δασάκι αυτό να φυτευτεί στο Άλσος Βεΐκου, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα πάρκα της χώρας, με εγκεκριμένη διαχειριστική δασική μελέτη που επιτρέπει την εν λόγω φύτευση, με ενδημικά είδη.

Η δράση της συμβολικής φύτευσης των πρώτων 5 υψηλόκορμων δέντρων, στα Πέτρινα του Άλσους Βεΐκου, υλοποιήθηκε με την παρουσία των Αν. Υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γιώργου Δημαρά, του Δημάρχου Γαλατσίου κ. Γιώργου Μαρκόπουλου, του Γεν. Διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, κ. Δημήτρη Βακάλη, του Διευθυντή Δασικών Έργων και Υποδομών κ. Σταύρου Τσιλίκουνα, του Δασολόγου κ. Θανάση Αγγελόπουλου, εκπροσώπου του Δ/ντη Δασών Αθηνών κ. Σωτήρη Σίμνου, του συμβούλου του αν. Υπουργού Περιβάλλοντος και συντονιστή της εν λόγω προσπάθειας κ. Πέτρου Βαρελίδη (Διευθυντής ΕΚΠΑΑ), των διπλωματικών υπαλλήλων της Ινδικής Πρεσβείας, του Γενικού Γραμματέα κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, του Δ/ντη Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Γαλατσίου, κ. Γιώργου Μαρκόπουλου, της Προϊσταμένης του Τμήματος Πρασίνου, κας. Σοφίας Δουλουμπάκα, της Γεωπόνου, κας. Αμαλίας Κακίση, υπαλλήλων Τμήματος Πρασίνου και εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γαλατσίου. 

Τα 150 δασικά δέντρα είναι προσφορά της Ινδικής Κυβέρνησης και η φύτευση των υπολοίπων 145 δέντρων θα γίνει τον Οκτώβριο προκειμένου να είναι ευνοϊκότερες οι κλιματολογικές συνθήκες.

Ο Γκάντι (2 Οκτωβρίου 1869 – 30 Ιανουαρίου 1948) ήταν Ινδός πολιτικός, στοχαστής και επαναστάτης ακτιβιστής. Υπήρξε η κεντρική μορφή του εθνικού κινήματος για την ινδική ανεξαρτησία και εμπνευστής της μεθόδου παθητικής αντίστασης χωρίς τη χρήση βίας έναντι των καταπιεστών. Η διδασκαλία του επηρέασε το διεθνές κίνημα για την ειρήνη και μαζί με τον ασκητικό βίο του συνέτειναν στο να καταστεί παγκόσμιο σύμβολο και ορόσημο της φιλοσοφικής και κοινωνικοπολιτικής διανόησης του 20ού αιώνα. Έγινε ευρύτερα γνωστός με την προσωνυμία Μαχάτμα, που φέρεται να του απέδωσε στα 1915 ο Ινδός νομπελίστας ποιητής και φιλόσοφος Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ και στα σανσκριτικά σημαίνει «Μεγάλη Ψυχή».

Ο Δήμος Γαλατσίου ευχαριστεί τόσο την Ινδική Κυβέρνηση και την Πρεσβεία της στην Ελλάδα, όσο και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τον Υπουργό κ. Φάμελλο για την πρότασή τους να επιλεχθεί το Γαλάτσι ως τόπος φιλοξενίας της διεθνούς αυτής πρωτοβουλίας για τον Γκάντι, μια μοναδική προσωπικότητα που επηρέασε και επηρεάζει ακόμη και σήμερα την παγκόσμια φιλοσοφία, την πολιτική, τα κινήματα, την ειρήνη …