e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Σε υψηλή  θέση βρίσκεται ο Δήμος Γαλατσίου ,σύμφωνα με τον Δείκτη Αποτελεσματικότητας των Δήμων ,που συνέταξε πιλοτικά και παρουσίασε για πρώτη φορά φέτος το ΚΕΦίΜ «Μάρκος Δραγούμης»αξιολογώντας τις δημοτικές αρχές της χώρας βάσει των επιδόσεών τους σε τρία βασικά πεδία:

  1. την Οικονομική Διαχείριση,
  2. την Διαφάνεια και Λογοδοσία, και
  3. τις Υπηρεσίες προς τους Δημότες.

Ο Δείκτης συντάχθηκε βάσει του αντίστοιχου λιθουανικού (Lithuanian Municipal Performance Index) ο οποίος δημοσιεύεται σε ετήσια βάση από το Lithuanian Free Market Institute και αποτελεί κεντρικό σημείο αναφοράς για την αποτελεσματικότητα των δημοτικών αρχών στη χώρα.

Δεδομένου του ότι οι ελληνικοί δήμοι εμφανίζουν μεγάλη ποικιλομορφία ως προς την πυκνότητα, την αστικότητα, και τη γεωγραφική τους θέση - διαφοροποιήσεις που αναγνωρίζονται άλλωστε από την ισχύουσα νομοθεσία και το Σύνταγμα - για τις ανάγκες της μελέτης αυτοί κατατάσσονται σε τέσσερις επιμέρους κατηγορίες:

Τους μεγάλους αστικούς δήμους, οι οποίοι παρουσιάζουν μεγάλη οικιστική πυκνότητα και σχεδόν το σύνολο της έκτασής τους είναι πολεοδομημένο. Κυρίως εντοπίζονται στο λεκανοπέδιο της Αττικής και πέριξ της Θεσσαλονίκης.

− Τους μεικτούς δήμους, που χαρακτηρίζονται από μεγάλο μέρος μη-δομημένης έκτασης. Κατ’ εξοχήν πρόκειται για δήμους που έχουν προκύψει από συγχωνεύσεις βάσει του σχεδίου Καλλικράτης και βρίσκονται στην επαρχία.

Τους μεγάλους ορεινούς και νησιωτικούς δήμους (άνω των 10.000 κατοίκους), και

Τους μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους (με λιγότερους από 10.000 κατοίκους).

Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν για κάθε δήμο συνθέτουν την τελική βαθμολογία του, αφού σταθμιστούν ως εξής: στο πεδίο της οικονομικής διαχείρισης αποδίδεται σχετική βαρύτητα 70 μονάδων, στο πεδίο της διαφάνειας και της λογοδοσίας αποδίδονται 10 μονάδες, και στο πεδίο των παρεχόμενων δημοτικών υπηρεσιών 20 μονάδες. 

Συνολική Κατάταξη (0-100 μονάδες)

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την έρευνα ,με βάση τον Συνολικό Δείκτη Αποτελεσματικότητας, ο Δήμος Γαλατσίου, κατατάσσεται  στην 8η θέση , στην κατηγορία Μεγάλοι Αστικοί Δήμοι

   

Με βάση επιμέρους δείκτες που διαμορφώνουν τον Συνολικό δείκτη το Γαλάτσι βρίσκεται ψηλά και  στο 

Κόστος λειτουργίας του Δήμου ανά κάτοικο

Μεγάλοι Αστικοί Δήμοι

Όπως επίσης και στον επιμέρους δείκτη

Ανταποδοτικά τέλη ανά κάτοικο

Μεγάλοι Αστικοί Δήμοι

 

 Περισσότερα για την έρευνα μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

Ποιες είναι οι καλύτερες δημοτικές αρχές στην Ελλάδα 

 

 

Ο Δήμος Γαλατσίου προχώρησε στη δημιουργία τριών θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ στο μεγάλο πάρκινγκ του Άλσους Βεΐκου, καθώς και διάδρομο με κουπαστές (ράμπα με ήπια κλίση) για την εύκολη πρόσβαση των πολιτών και ΑΜΕΑ (και από αυτή την πύλη) στους χώρους του πάρκου. 

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας και η Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών σας ενημερώνουν ότι στις 16 και 17 Ιανουαρίου, από 9:00π.μ  έως 13:00μ.μ, θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων και νωπών προϊόντων στο χώρο του ΠΑΛΑΙ (Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου) σε όσους  δικαιούχους της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών έχουν εγκριθεί ώστε να λαμβάνουν τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Οι δικαιούχοι είναι υποχρεωμένοι να παραβρίσκονται στον χώρο παράδοσης των προϊόντων, αυτοπροσώπως τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα που θα αναφέρεται στο γραπτό μήνυμα που θα σταλεί στους εγκριθέντες της Δομής, έχοντας μαζί τους την Ταυτότητα ή το Διαβατήριο τους και την κάρτα του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Σε διαφορετική περίπτωση θα χάνουν όλα τα δικαιούμενα προϊόντα τους (νωπά και μη, φυσικά για τη συγκεκριμένη παράδοση που δε θα προσέλθουν) και δε θα μπορούν να τα παραλάβουν άλλη ημέρα και ώρα.

Οι δικαιούχοι που για διάφορους λόγους, δεν θα μπορούν να προσέλθουν για την παραλαβή των προϊόντων τους, θα πρέπει να εξουσιοδοτήσουν με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής τους, οποιοδήποτε πρόσωπο από το οικογενειακό ή φιλικό τους περιβάλλον.

Σημειώνεται δε, ότι η εν λόγω εξουσιοδότηση, θα αφορά μόνο τη συγκεκριμένη ημερομηνία απουσίας του δικαιούχου και μη θεωρημένη εξουσιοδότηση, ταυτόχρονα σημαίνει και μη παράδοση των προϊόντων

Τέλος, λόγω του βάρους των προϊόντων κρίνεται σκόπιμο οι δικαιούχοι να προσέρχονται με καροτσάκι ή μεταφορικό μέσο.

 Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 210-2143321

από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00π.μ -17:00μ.μ.               

 

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι