e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Συνεχίζονται οι συναντήσεις με Κινέζους αξιωματούχους από διαφορετικές περιοχές της Κίνας με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ανάπτυξη συνεργασιών. 

Μέσα στο Νοέμβριο και στον Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Καμίνι, δύο συναντήσεις με Κινέζους αξιωματούχους πρώτα από την περιοχή Xicheng του Πεκίνο και στη συνέχεια από το Τμήμα Οικονομικών και Πολιτισμού της επαρχίας Fujian. 

Από τον Δήμο Γαλατσίου συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης Μάνος Ελευθερίου και ο Γενικός Γραμματέας Ευάγγελος Κυριαζόπουλος. 

Σκοπός των συναντήσεων ήταν η ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν την συντήρηση και αξιοποίηση πολιτιστικών μνημείων, τα πολιτιστικά δρώμενα και την ανταλλαγή ιδεών σχετικά με την προβολή των δύο μεγάλων πολιτισμών. 

Επιπλέον, έγινε αναφορά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Γαλατσίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε άλλους δήμους, όπως το αρχαίο έθιμο του δέντρου των ευχών «Ειρεσιώνη» και της αρχαίας ελληνικής γαστρονομίας.

Με αφορμή τις επαφές αυτές το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Γαλατσίου έχει ήδη αναπτύξει τρία πολιτιστικά εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται ήδη σε σχολεία της πόλης μας: «Το Σινικό Τείχος και οι δρόμοι του μεταξιού που ενώνουν τους δύο μεγάλους πολιτισμούς», τα «Ήθη και έθιμα της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς και «Μια φορά κι έναν καιρό…παραμύθια από την Κίνα».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η επαρχία Fujian , είναι συνολικού πληθυσμού 38 εκ. κατοίκων, ενώ το Πεκίνο, η πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, είναι συνολικού πληθυσμού 14,5 εκατομμυρίων κατοίκων και αποτελεί τον βασικό φορέα της σύγχρονης οικονομίας της χώρας, καθώς επίσης και ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά, εμπορικά, οικονομικά και βιομηχανικά της κέντρα του κόσμου.

Ο Δήμος Γαλατσίου ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης 40 της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα, Περιφέρειας Αττικής, που συμμετέχει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)», ενημερώνει ότι την Πέμπτη  13/12/2018  και την Παρασκευή 14/12/2018  στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου «ΠΑΛΑΙ» (επί της Λεωφ. Βεϊκου –απέναντι από το Άλσος Βεϊκου),  θα  πραγματοποιηθεί   δωρεάν διανομή  νωπών τροφίμων  στους δικαιούχους του προγράμματος ΚΕΑ.

Όπως είναι γνωστό, από 01/06/2017 ωφελούμενοι του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) καθίστανται αυτοδίκαια οι εκάστοτε δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα για την ημέρα και  ώρα   προσέλευσης τους  στο χώρο διανομής των προϊόντων,  έχοντας μαζί τους, το Α.Μ.Κ.Α., Ταυτότητα ή Διαβατήριο, σε περίπτωση μη προσέλευσης του άμεσα δικαιούχου είναι απαραίτητο το άτομο που θα έρθει να παραλάβει τα προϊόντα να έχει μαζί του εξουσιοδότηση .

Τέλος λόγω του μεγάλου βάρους και της ποσότητας των προϊόντων , κρίνεται  σκόπιμο να προσέρχονται οι δικαιούχοι με μεταφορικό μέσο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, πλέον η ταυτοποίηση των ωφελουμένων γίνεται με λογισμικό, το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση, προκειμένου αφενός να αποφευχθούν οι διπλοεγγραφές και αφετέρου να καταστεί ταχύτερη η διαδικασία διανομής των προϊόντων στους δημότες.

 

 

 

Τη Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018  και ώρα 14:00,συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γαλατσίου  για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης. 

 

 

ΘΕΜ. ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1ο Έγκριση του Πρακτικού και κατακύρωση του αποτελέσματος της Πλειοδοτικής Δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου για την απόσυρση εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων          (ΟΤΚΖ).

 

2ο Λήψη απόφασης περί ανάθεσης ή μη σε δικηγόρο για τον εν γένει χειρισμό υπόθεσης που αφορά την ενημέρωση ποσού παρακράτησης λόγω αναγκαστικής κατάσχεσης.

 

3ο Λήψη απόφασης περί ανάθεσης ή μη σε δικηγόρο του εν γένει χειρισμού και του νομικού ελέγχου για την αγορά ακινήτου επί της οδού Μεσσηνίας 30-32.

 

4ο Ανάθεση σε Δικαστικό Επιμελητή επίδοσης επικυρωμένων αντιγράφων του επαναπροσδιορισμού των ΑΚΔ 7888/2012 και ΑΚΔ 7923/12 κατά της 1715/2012 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα Εργατικών Διαφορών).

 

5ο Ανάθεση σε Δικαστικό Επιμελητή επίδοσης ανακοινώσεων.

 

6ο Έγκριση διενέργειας εκδήλωσης στο ΠΑΛΑΙ από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία.

 

7ο Α. Απόδοση λογαριασμού εντάλματος προπληρωμής ποσού 1.000,00€ στο όνομα του υπαλλήλου Καρβελόπουλου Ιωάννη για ενέργειες ταξινόμησης των δωρεάν                       παραχωρημένων οχημάτων από την ΕΥΔΑΠ. 

       Β. Έγκριση του εκπρόθεσμου των 5 ημερών ολοκλήρωσης των διαδικασιών και την απόδοσης.

 

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι