e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Με το δεξί μπήκε η Κορωνίδα στο νέο πρωτάθλημα του 1ου Ομίλου της Β' ΕΠΣΑ.

Στον αγώνα για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος επικράτησε στο γήπεδο του Άλσους με 1-0 της ομάδας του Κολωνού.

 

Η Βαθμολογία του Ομίλου

 

Σε ένα πολύ καλό ματς , Φωστήρας Ηλιούπολης και ΠΑΣ Γαλάτσι (0-0) μοιράστηκαν τους βαθμούς στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Β' ΕΠΣΑ(2ος Όμιλος)

Οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για γκολ, με σημαντικότερη αυτή των γηπεδούχων στο 72′ όταν κέρδισαν πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Νικολαΐδης αλλά ο τερματοφυλάκας  του ΠΑΣ Θεοφανίδης απέκρουσε.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: Μπέτσκο, Τριανταφυλλάκος, Ασωνίτης Ν., Ασωνίτης Β., Μπιρμπιλής, Λιάπης (60′ Κυριακόπουλος ), Κουντουριώτης Α. (46′ Νικολαΐδης), Παπουτσάκης (46′ Κωνσταντινίδης), Σταματόπουλος, Παπίγκου, Φατσέας (75′ Κουντουριώτης Γ.).

ΠΑΣ ΓΑΛΆΤΣΙ: Θεοφανίδης, Γκιώνης, Βλαχονικολέας, Χρυσανθακόπουλος (89′ Μπαμπότση), Χαραλάμπους Π , Δουδουμόπουλος, Κώτσης (65′ Κορρές), Βογατσάς, Χαραλάμπους Χ., Πολυμέρου (87′ Γιαννόπουλος), Ραπάι.

Ο προπονητής της ομάδας Θανάσης Ζαμπούρας ,μιλώντας στο www.plekto.gr ,εμφανίστηκε ευχαριστημένος για το ξεκίνημα της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα της Β' ΕΠΣΑ,αφού ο βαθμός της ισοπαλίας κερδήθηκε απέναντι σε μια πολύ δύσκολή έδρα  και συνοδεύτηκε και από μια καλή εμφάνιση.. 

Πηγή & φωτό :STOPLEKTO



Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΣ Γαλάτσι να περάσει στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΑ.Στο πρώτο επίσημο ματς μετά την διακοπή των αγώνων λόγω πανδημίας, ηττήθηκε στο Γουδί με 2-1 από τον τοπικό Άγιο Θωμά.

Αξίζει να σημειωθεί πως δόθηκαν τρία πέναλτι,(ένα για τους γηπεδούχους και δύο για το Γαλάτσι) και τρεις κόκκινες κάρτες!!!

Ίσως η έκβαση του αγώνα να ήταν διαφορετική,αν ο Χαραλάμπους του ΠΑΣ,είχε καταφέρει να ευστοχήσει στο πέναλτι στο 42' και να ισοφαρίσει το γκολ των γηπεδούχων στο 22'. Και σαν να μην έφτανε  μόνο αυτό για το Γαλάτσι, στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου ( 45+2΄) ήταν η σειρά των γηπεδούχων να κερδίσουν πέναλτι, με τον Κολοβό να ευστοχεί και να κάνει το 2-0.

Στο 70΄το Γαλάτσι κέρδισε νέο πέναλτι, με τον Γεωργαντώνη αυτή τη φορά να ευστοχεί και  να κάνει το 2-1, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος.

Το Γαλάτσι ολοκλήρωσε το ματς με 9 παίχτες, αφού στο 85΄αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Γεωργαντώνης και στο 90+4΄με απευθείας κόκκινη ο Θανάσουλας.

ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ:Πετράκης, Κουζέλης, Πετράκος, Μεταξούλης, Παπαθανάσης, Μεταξούλης, Τζώρτζης (90+5΄Μαντέλος), Τετώρος (90+3΄Κόλλιας), Ηροδότου, Κολοβός, Αλικάι (62΄Αραπογιάννης).

ΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙ: Γαϊτανίδης (65′ λ.τρ. Θεοφανίδης), Γκιώνης, Βλαχονικολέας (77′ Ξυδούς), Ραπάι, Θανάσουλας, Βογατσάς, Κώτσης (54′ Βούλγαρης), Πολυμέρους, Χαραλάμπους, Γεωργαντώνης, Χρυσανθακόπουλος.

ΠΗΓΗ & ΦΩΤΟ:STOPLEKTO

 

Την δεκαετία του 1960 κάθε γειτονιά του Γαλατσίου είχε και μια ομάδα ποδοσφαίρου.Ήταν τότε που η πόλη μας δεν είχε ακόμα  τσιμεντοποιηθεί και ως εκ τούτου υπήρχαν πολλά γήπεδα (αλάνες) ποδοσφαίρου ,με αποτέλεσμα να ανθίζουν τα ποδοσφαιρικά ...ταλέντα..

Η γειτονιά του Λιναρά ,η παλαιότερη του Γαλατσίου,είχε κι αυτή την ομάδα της.Το όνομά της .... Αετός Γαλατσίου!!!

Η φωτογραφία της ομάδας είναι από το 1964 ,έξω από τον κινηματογράφο ΑΓΑΠΗ , στην σημερινή πλατεία του Αγ. Ανδρέα ( Λαμπρινή ).

 

 

Όρθιοι ( από αριστερά ) Θεοδοσόπουλος Βασίλης, Σαρέλης Γιώργος, Δραγώνας Αλέξιος, Κουρουλής Γιώργος, Χατζόπουλος Σταμάτης, Βλάχος Σοφοκλής.

 Καθήμενοι: Βασιλόπουλος Βασίλης, Καραθανάσης Αθανάσιος, Σταματόπουλος Γιώργος, Παπακωνσταντίνου Ντίνος, Καπετανοπουλος 'Αγγελος

Η  επόμενη φωτογραφία της ομάδας,από την οποία λείπουν τέσσερις, που είχαν πάει για τσιγάρο , είναι στον κάτω δρόμο της πλατείας του Αγίου Ανδρέα (Οδός Αμυκλών)