e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, 2 εικοσιτετράωρα πριν την ιστορική εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής 

8 μονάδες το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Prorata για το Κόκκινο

 

 

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 33,5% και η ΝΔ το 25,5%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Ποτάμι με 7%, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5%, ενώ εκτός κοινοβουλίου μένουν το ΚΙΔΗΣΟ με 2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%, η ΔΗΜΑΡ με 0,5% και το ΛΑΟΣ με 0,5%.

Άλλο κόμμα δηλώνει οτι θα ψηφίσει το 3%, ενώ αναποφάσιστο εμφανίζεται το 7% των ερωτηθέντων.

 

Στις 10 μονάδες η διαφορά στη δημοσκόπηση της Palmos Analysis

 

Προβάδισμα 6% του ΣΥΡΙΖΑ και οκτακομματική σε δημοσκόπηση της GPO

 

Marc: Προβάδισμα 6,2% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

 

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 6,2 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ δείχνει η πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε από τις 19 έως τις 21 Ιανουαρίου σε δείγμα 1.153 νοικοκυριών η εταιρεία Marc για τον ALPHA.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 32,2% (από 29,6% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) και η ΝΔ 26% (από 26,4% στην προηγούμενη δημοσκόπηση).

Τρίτο κόμμα έρχεται Το Ποτάμι με 6,3% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,1%, το ΚΚΕ με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ με 4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,1%. Εκτός Βουλής σύμφωνα με την δημοσκόπηση μένει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου με 2,2%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 1,2% και οι Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ με 1%. Άλλο κόμμα δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν το 2,5% των ερωτηθέντων, άκυρο-λευκό και αποχή επέλεξαν το 1,9%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 9,1%.

 

Public Issue: 5 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ Για την εφημερίδα Αυγή

 

 Προβάδισμα πέντε μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Public Issue που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Αυγή».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το πρώτο κόμμα παίρνει 144 έδρες Στην εκτίμηση της πολιτικής επιρροής των κομμάτων η Public Issue δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ 35% και στη Ν.Δ. 30% (και τα δύο κόμματα έχουν υποχώρηση από 0,5% το καθένα σε σχέση με τη μέτρηση της περασμένης εβδομάδας). Για την τρίτη θέση μάχονται τέσσερα κόμματα, με το Ποτάμι να έχει το πλεονέκτημα.

Συγκεκριμένα, το Ποτάμι έχει 7%, η Χρυσή Αυγή 6,5%, το ΚΚΕ 6% και το ΠΑΣΟΚ 5,5%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φαίνεται ότι περνούν το όριο του 3%, καθώς λαμβάνουν 3,5%. Αντίθετα, το ΚΙΔΗΣΟ (με 2,5%), ο ΛΑΟΣ (με 2%) και η ΔΗΜ.ΑΡ. (με 0,5%) δεν υπερβαίνουν το όριο. Τα υπόλοιπα κόμματα λαμβάνουν συνολικά 1,5%.

Με βάση αυτά τα ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε στη Βουλή 144 έδρες, η Ν.Δ. 80, το Ποτάμι 19, η Χρυσή Αυγή 17, το ΚΚΕ 16, το ΠΑΣΟΚ 15 και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 9.

Επισημαίνεται ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 18%, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η πολιτική προέλευσή της, από την οποία συναρτάται σε σημαντικό βαθμό και η πολιτική επιρροή των κομμάτων.

Με βάση την ψήφο των αναποφάσιστων στις βουλευτικές εκλογές του 2012, οι σημερινοί αναποφάσιστοι είναι: Ν.Δ. 26%, χωρίς γνώμη 23%, λευκό - άκυρο - αποχή 16%, ΠΑΣΟΚ 11%, ΣΥΡΙΖΑ 6%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 6%, ΔΗΜ.ΑΡ. 4%, ΚΚΕ 2%, Χρυσή Αυγή 1%, ενώ στα υπόλοιπα κόμματα κατανέμεται το εναπομείναν 5%.

 

www.dikaiologitika.gr

 

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, με 4,8 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου έναντι της ΝΔ δείχνει η δημοσκόπηση της Rass, η οποία θα δημοσιευτεί αύριο, Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, στην εφημερίδα «Επένδυση».

 

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,3% και η ΝΔ 26,5%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται «Το Ποτάμι» με 6,4%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,4%, η Χρυσή Αυγή με 5,1%, το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%.

 

Άλλο κόμμα 5,5%. Λευκό ή άκυρο 1%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 8,2% του δείγματος.

 

Η δημοσκόπηση είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 20-21 Ιανουαρίου 2015.

 

Ρεκόρ παράστασης νίκης του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα Παραπολιτικά - στο 5,3% η διαφορά

Ποσοστό που φτάνει το 36% δηλώνει ότι θα ψηφίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι 30,7% που επιλέγει τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis.

 

Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύουν τα Παραπολιτικά η παράσταση νίκης φτάνει το 81% για τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που «υπερβαίνει κάθε ιστορικό προηγούμενο».

 

Στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα ψηφίσετε στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, οι πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα έδωσαν τα εξής ποσοστά:

 

ΣΥΡΙΖΑ 36%

Νέα Δημοκρατία 30,7%

Ποτάμι 7,2%

Χρυσή Αυγή 5,4%

ΚΚΕ 4,9%

ΑΝΕΛ 4,2%

ΠΑΣΟΚ 4%

ΚΙΔΗΣΟ 1,6%

ΛΑΟΣ 1,2%

Αλλο Κόμμα 4,8%

Ακυρο/Λευκό 2,6%

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 9,1% (Αναποφάσιστοι 8,1%, Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 1%), ενώ ένα 6,1% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει.

 

 

Τρείς νέες  δημοσκοπήσεις  επιβεβαιώνουν  την  νίκη  του Σύριζα και το στοίχημα πλέον  μπαίνει στην αυτοδυναμία ή μη.

1)Στο 4% καταγράφει τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας δημοσκόπηση της Pulse για το Action24 

Η κατανομή των εδρών, σύμφωνα με αυτά τα αποτελέσματα έχει ως εξής: 

  • ΣΥΡΙΖΑ 144 
  • ΝΔ 80 
  • ΠΟΤΑΜΙ 19 
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 17 
  • ΠΑΣΟΚ 16 
  • ΚΚΕ 15 
  • ΑΝΕΛ 9

Η διαφορά με αναγωγή  στην δημοσκόπηση της Pulse είναι της τάξης των 4,5 ποσοστιαίων μονάδων,

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται κατά 4,9% στην Πρόθεση Ψήφου και κατά 5,2% στην Αναγωγή της Πρόθεσης Ψήφου επί των εγκύρων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για το Ποντίκι

 

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. κατά 4,2 ποσοστιαίες μονάδες αλλά και επτακομματική Βουλή αναδεικνύει η έρευνα της RASS για το iefimerida.gr 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί και το «ψυχολογικό πλεονέκτημα» της παράστασης νίκης, αφού σχεδόν 9 στους 10 πολίτες (ποσοστό 86,2%) πιστεύουν ότι στις εκλογές θα κόψει πρώτος το νήμα.

 

Τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις πέντε μέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου,δείχνουν ότι η πρωτιά του Σύριζα είναι σίγουρη και μη αναστρέψιμη και όλα πλέον εστιάζονται στην αυτοδυναμία ή μη αυτού. 

Επτακομματική βουλή χωρίς αυτοδυναμία για τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δημοσκόπηση της GPO για το Mega. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,4% έναντι 26,4% με τα δυο κόμματα να έχουν ενισχυθεί σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση (28,5% και 25,3% αντίστοιχα) 

 

Στην προτελευταία δημοσκόπηση, πριν τις κάλπες, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 33,5% από 31,5% στην προηγούμενη μέτρηση. Η ΝΔ παραμένει σταθερή στο 27%. 

 

Τη μεγαλύτερη δημοσκόπηση που έγινε ποτέ για εκλογές στην Ελλάδα , παρουσιάζει σήμερα στο πρώτο φύλλο κυκλοφορίας της η εφημερίδα Μακελειό του Στέφανου Χίου. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από 5 έως 14 Ιανουαρίου από τον καθηγητή του τμήματος στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου κ.Επαμ.Πανά, που πολλές φορές έχει επαληθευτεί στο παρελθόν.

Πρόκειται για δημοσκόπηση μαμούθ καθώς έχει δείγμα 6589 ερωτηθέντων και εμφανίζει αποτελέσματα έκπληξη με στατιστικό σφάλμα μόλις 1,2% και ποσοστό αναποφάσιστων πολύ χαμηλό στο 5%, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αλλάξουν πολύ τα δεδομένα.

Με βάση τη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει 143 έδρες στη νέα βουλή , η ΝΔ 79 ,το Ποτάμι 19 , το ΠΑΣΟΚ 18, το ΚΚΕ 16, η Χ.Α 15 και οι ΑΝΕΛ 10

 

Παγιώνεται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της ΑLCO για λογαριασμό του www.protothema.gr  που δείχνει ότι η επόμενη βουλή ενδέχεται να είναι επτακομματική και πιθανότητα οριακά χωρίς αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 31,7% (+0,5% από την προηγούμενη έρευνα της Alco) και προηγείται κατά 4,4% της Νέας Δημοκρατίας, η δύναμη της οποίας είναι στο 27,3% (-0,5%).

Στην τρίτη θέση παραμένει το Ποτάμι με 5,1% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,8% (-0,2%), το ΠΑΣΟΚ με 4,1% (+0,5%) που ισοψηφεί με το ΚΚΕ (+0,1%). Πάνω από το όριο του 3% περνάνε οι ΑΝ.ΕΛ. που φθάνουν στο 3,2% (+0,6%) και αν αυτό επιβεβαιωθεί και στην κάλπη της ερχόμενης Κυριακής τότε η σύνθεση της επόμενης Βουλής θα είναι και ο στόχος της αυτοδυναμίας αβέβαιος.

Σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της Alco, ο αριθμός των αναποφάσιστων παραμένει σε διψήφιο ποσοστό (10,9% στην αναγωγή επί των εγκύρων), αλλά η διάρθρωση της συγκεκριμένης «δεξαμενής» ψηφοφόρων είναι τέτοια που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ανατροπή του προβαδίσματος.

Παράλληλα με τα συγκεκριμένα ποσοστά και αναλογική κατανομή των αναποφασίστων, ο ΣΥΡΙΖΑ, χάρις στο μπόνους των 50 εδρών που θα λάβει ως πρώτο κόμμα, εκλέγει 147 βουλευτές και θέλει τουλάχιστον μια επιπλέον μονάδα για να επιτύχει τον στόχο της αυτοδυναμίας.