e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή,προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς που επιδεινώνει το επιδημιολογικό φορτίο ,τα καταστήματα λιανικού εμπορίου θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ τις καθημερινές.

ΥΓ.Προφανώς δεν υπάρχει τρόπος και ....χρήμα ,για αύξηση των δρομολογίών των Μ.Μ.Μ

 


Tηλέφωνο κρατήσεων: 210-2024963
Λεωφόρος Γαλατσίου 82 - ΣΤΑΣΗ ΛΙΝΑΡΑ

Το  φετεινό Πάσχα στο Γαλάτσι…μπορεί να μην συνοδεύεται από το όμορφο φυσικό περιβάλλον του χωριού ,σίγουρα όμως η μυρωδιά και η  γεύση από το Φούρνο Μαρέτση  μας φέρνουν πιο κοντά  σε ένα παραδοσιακό Πάσχα.

Γιατί στο Φούρνο αυτό της γειτονιάς μας, τα κουλουράκια ,τα  τσουρέκια κι ένα σωρό άλλες λιχουδιές   για το Πασχα, δημιουργούνται με το πάθος και την αγάπη του Στέλιου, για την παράδοση και τα αγνά υλικά.

Μια παράδοση που έρχεται από το  1984, τότε που κάποιες γειτονιές στο Γαλάτσι …μύριζαν ακόμα χωριό.

 


Σίγουρα πάντως,αρκεί μια τυχαία επίσκεψη ,μια ματιά στη βιτρίνα και το άρωμα από τις λιχουδιές …για να σας κάνουν να ξαναπεράσετε.

Φανταστείτε ,ότι οι «κύριοι» που λήστεψαν τον φούρνο την προηγούμενη εβδομάδα και είχαν …φύγει με κερασμένα τσουρεκάκια ,συνελήφθησαν γιατί επέστρεψαν στον τόπο του εγκλήματος.Και δεν επέστρεψαν για να επιχειρήσουν μια ακόμα ληστεία,αλλά για να αγοράσουν αυτή τη φορά  ,όπως είπαν στους αστυνομικούς, τα υπέροχα εκείνα τσουρεκάκια και κάτι κουλουράκια ,που τους είχαν κάνει  να γυαλίσει το μάτι τους

 

Και αφού και φέτος  το Πάσχα ,ελέω πανδημίας, θα μείνουμε στο Γαλάτσι, μια καλή ιδέα για το τραπέζι της Κυριακής θα ήταν να στείλουμε ,όπως κάναμε παλιά , το ταψάκι  με το αρνί στον φούρνο της γειτονιάς μας …όπου ο Στέλιος,από νωρίς το πρωί έως τις 1:30 το μεσημέρι , θα αναλάβει να  μας το ψήσει με τρόπο,που θα μας κάνει να γλείφουμε τα δάχτυλά μας.

 

Το Πάσχα όμως δεν τελειώνει στο αρνάκι.Προφανώς αργά το απόγευμα ,θα θέλαμε ν’ αλλάξουμε γεύση  και να δοκιμάσουμε κάτι το γλυκό και σιροπιαστό. Και γι αυτό έχει προβλέψει ο Στέλιος...Μια ματιά  μονάχα φτάνει , στο κανταϊφι-γαλακτομπούρεκο ή το γαλακτομπούρεκο,  για να γεμίσει χαρά και γλύκα η ψυχή μας και να κάνει πάρτυ ο ουρανίσκος μας.