e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Καθαρό προβάδισμα 7,5 -10 μονάδων διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δυο νέες δημοσκοπήσεις ,εκείνης  του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Palmos Analysis για την ιστοσελίδα TVXS

Προβάδισμα πέντε μονάδων δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε  το βράδυ της Τρίτης στο  κανάλι Action 24..

Ο Σύριζα  συγκεντρώνει ποσοστό 27% στην ερώτηση πρόθεσης ψήφου, έναντι 22% που συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία.

Το ΠΑΣΟΚ με  ποσοστό 7% έρχεται τρίτο και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,5%. Το ΚΚΕ και Το Ποτάμι καταγράφουν ποσοστά προτίμησης 6% ενώ ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5% και η ΔΗΜΑΡ με μόλις 1%, όσο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Σε ερώτημα για την παράσταση νίκης («αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε, ποιό κόμμα πιστεύετε ότι θα έβγαινε πρώτο») το 59% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 27% η ΝΔ, και 5% άλλο κόμμα. Ένα 9% του δείγματος δεν απάντησε.

Στην ερώτηση «ποιόν από τους επόμενους δύο, θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 32% και τον Αλέξη Τσίπρα το 28%, ενώ το 37% απαντάει «κανέναν από τους δύο». Ένα 3% δεν απάντησε.

Τα ποσοστά αυτά δεν παρουσιάζουν καμιά  μεταβολή σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας. 

Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς  στη γενική απεργία,που έχουν κηρύξει για την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των σωματείων των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, προκειμένου να διευκολυνθούν οι απεργοί και να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας ως εξής:

ΗΣΑΠ - Μετρό: Από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα έως της λήξη της κυκλοφορίας.

Τραμ: Από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 9 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Λεωφορεία και Τρόλεϊ:Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.