e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Αίσιο τέλος είχε  σήμερα το μεσημέρι, επεισόδιο στο Τμήμα Ασφαλείας του Γαλατσίου με πρωταγωνιστή έναν Νιγηριανό, ο οποίος απειλούσε να αυτοκτονήσει και να σφάξει το παιδί του αν το πήγαιναν στο Χαμόγελο του Παιδιού. 

Ο Νιγηριανός οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο αστυνομικό τμήμα μετά από μήνυση ομοεθνούς του η οποία πρόσεχε το παιδί του καθώς η μητέρα φέρεται να είχε εγκαταλείψει την οικογένεια, κατηγορώντας τον για σεξουαλική επίθεση. 

Μόλις ο άνδρας ενημερώθηκε ότι το παιδάκι πρέπει να οδηγηθεί στο Χαμόγελο του Παιδιού, το πήρε αγκαλιά και αφού άρπαξε μια εικόνα από το γραφείο του αξιωματικού την πέταξε και έσπασε το γυαλί, άρπαξε ένα κομμάτι και απειλούσε να σφάξει το ενάμισι έτους κοριτσάκι του και να αυτοκτονήσει.

Ευτυχώς λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον πείσουν να παραδοθεί προκειμένου να μην κάνει κακό στον εαυτό του και το παιδί του και στη συνέχεια του πέρασαν χειροπέδες. 

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, εξετάζοντας όλες τις ενδείξεις, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η πυρκαγιά δίπλα από το Άλσος Βεϊκου, οφείλεται σε εμπρησμό από πρόθεση και για τον λόγο αυτό έχουν τεθεί αε συναγερμό έχουν  Πυροσβεστική και Αστυνομία και εντείνουν την επιφυλακή στα περιαστικά δάση της Αττικής, 

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχηγός του ΠΣ, η πυρκαγιά στο Άλσος Βεϊκου προβληματίζει γιατί είναι η δεύτερη μέσα σε πέντε ημέρες και η τρίτη μέσα στο φετινό καλοκαίρι, σχεδόν στο ίδιο σημείο. Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή, 4 Αυγούστου, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, η οποία, επίσης, τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, ενώ η πρώτη φωτιά είχε εκδηλωθεί σε μικρή απόσταση, στο Γαλάτσι, πάλι στα όρια του Άλσους.

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, οι οποίοι μετέβησαν σήμερα το πρωί στον τόπο της πυρκαγιάς, διαπίστωσαν, επίσης, ότι υπήρχε αυτοσχέδια πίστα μότο κρος με πολλά ελαστικά αυτοκινήτων και μεγάλων μηχανημάτων, που θεωρούνται επικίνδυνα, καθώς, εκτός των άλλων, κάποιοι τα καίνε για να πάρουν από μέσα τον χαλκό που περιέχουν.

Σημειώνεται, ότι στο Άλσος έχει γίνει αποψίλωση από τα ξερά χόρτα, αλλά για προληπτικούς λόγους οι αρμόδιοι της Πυροσβεστικής ζήτησαν και πραγματοποιήθηκε από τον δήμο καθαρισμός της περιοχής από όλα τα επικίνδυνα υλικά.

Διοβάστε ολόκληρο το άρθρο στην ...ΕΡΤ


Νέα πυρκαγιά δίπλα από το Άλσος Βεΐκου, ξανά αργά τη νύχτα και μέσα σε ελάχιστα 24ωρα(Παρασκευή βράδυ)…πάλι επί της οδού Μπότσαρη στην Φιλοθέη,στα σύνορα με Γαλάτσι.

Η απόσταση της φωτιάς από τα σπίτια είναι  σχετικά κοντινή ,χωρίς όμως να τα απειλεί. Η φωτιά εντοπίζεται σε χαμηλή βλάστηση και πεύκα αλλά εκτός περίφραξης του άλσους, ενώ γίνεται κινητοποίηση ακριβώς για να προλάβουν τυχόν επέκτασή της στο Άλσος.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 20 άντρες της Πυροσβεστικής με 7 οχήματα και έχουν ζητηθεί ενισχύσεις.

Πηγη:news247.gr

Σχετική ενημέρωση υπήρξε και στον λογαριασμό της Πυροσβεστικής στο Twitter.

Όπως φαίνεται , σώθηκε για μια ακόμα  φορά το Άλσος,αφού  η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και είναι ελεγχόμενη πλέον από τους άντρες της Πυροσβεστικής.

Πάντως ,το ότι το Άλσος Βεΐκου βρίσκεται δίπλα σε Φιλοθέη και Ψυχικό, πρέπει να μας καθιστά αρκετά τυχερούς, αφού πάντα η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι άμεση και μεγάλη.