e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Η Γενική Συνέλευση  της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ  Γαλατσίου, που συνήλθε σήμερα 10.6.2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του πολιτιστικού κέντρου «Καμίνι» στο Γαλάτσι, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ τα εξής:

Αποκρούουμε σθεναρά τις προκλητικές απαιτήσεις και τους εκβιασμούς των δανειστών. Η επιμονή τους να εφαρμόσει η κυβέρνησή μας, το πρό-γραμμα και την πολιτική των μνημονιακών  κυβερνήσεων, θα πέσει στο κενό.  

Οι απαιτήσεις αυτές προσκρούουν στην καθημερινή πραγματικότητα και στην κοινή λογική, αφού τα λάθος και κατά τη δική τους ομολογία μνημονιακά προγράμματα ήταν επώδυνα για το λαό, αύξησαν το χρέος (παρά τα «κουρέματα»), συρρίκνωσαν την οικονομία και γενικά έφεραν μόνο την καταστροφή. 

 

Παρά τα αδιέξοδα που δημιουργούν οι εκβιασμοί και τα τελεσίγραφα, πα¬ρά την προσπάθεια ταπείνωσης της  χώρας και του λαού, υπάρχουν  δυνατότητες, να ξεφύγουμε από την πορεία της μνημονιακής κατάστροφής. 

Η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου καλεί τους συμπολίτες μας, να συστρατευθούν  στον αγώνα για την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία, για την υλοποίηση των προγραμματικών μας δεσμεύσεων:

 

• Με την άμεση νομο¬θέτηση μέτρων ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων και την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων. 

• Με την αξιοποίηση  των παραγωγικών πόρων και την ενεργοποίηση του τεχνικού επιστημονικού και εργατικού δυναμικού για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. 

• Με άμεσα μέτρα κατά της διαφθοράς και τη φορολόγηση του μεγάλου πλούτου.

• Να ξεκινήσει η συζήτηση για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την αποπληρωμή του υπολοίπου με περίοδο χάριτος και με ρήτρα  ανάπτυξης.

 

Απέναντι στην καθημερινή καθηλωτική επίθεση των ΜΜΕ να ορθώσουμε τον αγώνα για την ανάταση του λαού μας, για να δώσουμε νέα φτερά στην ΕΛΠΙΔΑ.

 

Απέναντι στους δανειστές καμία υποχώρηση, καμία ρύθμιση που δεν έχει σχέση με τις αξίες της αριστεράς και τις δεσμεύσεις μας απέναντι στον ελληνικό λαό. 

10-6-2015

 

Την Κυριακή 24  Μαίου πραγματοποιήθηκαν και στο Γαλάτσι οι εσωκομματικές εκλογές των μελών του ΠΑΣΟΚ και εξέλεξαν τα πρόσωπα που θα πάνε στο συνέδριο του Πασόκ το οποίο θα διεξαχθεί από 5-7 Ιουνίου στο κλειστό του Πανελληνίου και το οποίο θα προετοιμάσει την εκλογή νέου Προέδρου.
Στο Γαλάτσι ψήφισαν 280 μέλη και οι εκλεγέντες 7 σύνεδροι(οι υποψήφιοι ήταν 12) είναι:

  1. Mαρία Τσαγκρινού
  2. Ιωάννης Νίκας
  3. Χρυσαυγή Γκουβέτσου
  4. Λαμπρινή Τσακοπιάκου
  5. Νίκος Μαγκανάρης 
  6. Παναγιώτα Ακρίτα
  7. Θανάσης Ζάχος

Πηγή: Εφημερίδα Παλμός

Η Δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" με ανακοίνωσή της τονίζει ,ότι  θα ασκήσει αποφασιστική αντιπολίτευση στη διοίκηση του Δήμου και θα διεκδικήσει, μαζί με φορείς του μαζικού κινήματος, ικανοποίηση των εργατικών–λαϊκών αιτημάτων.