e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Την ημέρα των Θεοφανείων, Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024 στις 12:00, ο καθαγιασμός των υδάτων, θα πραγματοποιηθεί στην μεγάλη πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου του Άλσους Βεΐκου.

 

Σημαντικά αναμένεται να επηρεαστούν οι τιμές τόσο των οικιστικών όσο και των εμπορικών ακινήτων στις περιοχές που πρόκειται  να περάσει η νέα γραμμή 4 του Μετρό στην Αθήνα

Σε ό,τι αφορά τη γραμμή 4 του Μετρό στην Αθήνα, που θα περάσει από 15 νέα σημεία της Αθήνας (Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημίας, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου, Γουδή) παρά το γεγονός ότι δεν θα είναι έτοιμη πριν το 2028, οι τιμές έχουν ήδη τραβήξει την ανηφόρα. Μάλιστα περιοχές όπως το Γαλάτσι, η Κυψέλη, ο Υμηττός, η Καισαριανή και τα Ιλίσια, που μέχρι τώρα θεωρούνταν προσιτές και απευθύνονταν σε μεσαία εισοδήματα έχουν αρχίσει ήδη να απορροφούν την υπεραξία των μελλοντικών σταθμών.(μετά το 2030)

Συγκεκριμένα στο Γαλάτσι θα ανοίξουν δύο σταθμοί του μετρό και ήδη την τελευταία τετραετία καταγράφεται έντονη οικοδομική δραστηριότητα, ενώ έχει αυξηθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον. Η μέση τιμή για κατοικίες προς πώληση είναι κοντά στα 2.000 ευρώ ανά τ.μ., ενώ η μέση τιμή για σπίτια προς ενοικίαση είναι 8 ευρώ τον μήνα ανά τ.μ. Ελκυστική επιλογή για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας αποτελεί πλέον και η Κυψέλη, με τις τιμές ήδη να έχουν αυξηθεί, καθώς η μέση τιμή πώλησης διαμορφώνεται στα 1.500 ευρώ το τ.μ, ενώ τα ενοίκια ξεκινούν από τα 8 ευρώ και φτάνουν έως και 9 ευρώ ανά τ.μ., μια μεταβολή της τάξεως του 6% σε σχέση με πέρυσι.

ΠΗΓΗ : NEWS.IT



Γύρω στις 8 το βράδυ της Πέμπτης, αυτοκίνητο που εκινείτο  στο ρεύμα καθόδου της Λεωφόρου Γαλατσίου, στο ύψος του Παλιού τέρματος, ανετράπη μετά από  σύγκρουση με  παρκαρισμένο αυτοκίνητο. 

 

Ευτυχώς  αποφεύχθηκε  η εμπλοκή και άλλων διερχόμενων αυτοκινήτων και δεν  υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί .

 

Εξ' αιτίας του ατυχήματος διεκόπη για αρκετή ώρα, η κίνηση στο ρεύμα καθόδου της Λεωφόρου Γαλατσίου.