e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

Μέσα στα τόσα  επώδυνα της πανδημίας που αναποδογύρισαν την ζωή μας , σπουδαία τοπικά  γεγονότα γεμίζουν αισιοδοξία την ...ψυχή μας.   Ξεπρόβαλλαν με την έναρξη του νέου έτους. Δεν αφορούν  ένα, αλλά  δύο δημόσια πρόσωπα που  σύμφωνα με  τον πληθωρισμό ασήμαντων ειδήσεων που μας κατακλύζουν,  προβήκανε σε ελπιδοφόρες πράξεις :Η Δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση", μόνη αυτή από το Δημοτικό φάσμα, μας τίμησε , απαντώντας στους εμφανιζόμενους  εδώ και λίγο καιρό στη πόλη μας «Ριζοσπάστες Γαλατσίου»

Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε γιατί  με το ειδικό βάρος που διαθέτουν και το θετικό φορτίο  που κουβαλάνε, αποφάσισαν και απάντησαν  στην ανώνυμη  ( επί του παρόντος ) συλλογικοτητά μας   « Ριζοσπάστες -Γαλάτσι». .       

Συνήθως , η ανώνυμη γραφή  απαλλάσσει   από τη βάσανο του διαλόγου, αυτούς που δεν έχουν να πουν κάτι ή  που νοιώθουν υπόλογοι, ή που  τεμπελιάζουν.

Όσον αφορά την ανωνυμία μας,

Δεν έχουμε κανένα φόβο που παραμένουμε ανώνυμοι. Άλλωστε, η « δημοκρατία μας » και οι ιεροφάντες της, δεν είναι  φανερά εκδικητικοί,  ανέχονται την κριτική ,την  αλλοιώνουν σε ανώδυνη, γιατί  με τα δεκανίκια τους και τα εξαπτέρυγά τους  καταφέρνουν και την   ενσωματώνουν (την κριτική) στρεβλώνοντας    τα επιχειρήματα ,αξιοποιώντας τις  αδυναμίες και τελικά φέρνουν στον ...ίσιο  δρόμο τον λαό να  τους κρατάει στην εξουσία!.

Όταν  όμως,  θίγονται τα  «ιερά -  όσια» του συστήματος, τότε η δημοκρατία ( αστική ) που έχει αναπτυχθεί  μέσα στο σύστημα, δεν διστάζει να δείξει τα δόντια της. Δυστυχώς , οι  « Ριζοσπάστες -Γαλάτσι » ακόμη  δεν έχουν  σημειώσει δραστηριότητα, τέτοια  ώστε να γίνουμε επικίνδυνοι και  να  νοιώσουμε την ανάσα της εξουσίας, δηλαδή τον φόβο!. 

Η ανωνυμία μας πιο πολύ έχει σχέση  με το πεπερασμένο των γνωστών αριστερών πρακτικών επικοινωνίας, παράλληλα δε   αποσκοπεί  και στο κέντρισμα του  ενδιαφέροντος του πολίτη – δημότη . Επί πλέον, επιμένουμε  στην ανωνυμία μας , γιατί ακόμη   δεν έχουμε ολοκληρώσει την επιδιωκόμενη μαζικοποίηση της συλλογικότητάς μας και την εν εξελίξει οργανωτική συγκρότησή μας.                                                                                                                                                   

Τώρα, ως προς την κόσμια, πράγματι, αντίδραση που είχαν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ,  γράφουν:   
«οι συντάκτες της ανακοίνωσης   είτε ηθελημένα είτε άθελα, προβαίνουν σε μια εξίσωσή – «τσουβάλιασμα», των δημοτικών συμβούλων και κατ’ επέκταση των πολιτικών δυνάμενων που παρεμβαίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο»  έχουν  δίκιο.

Έγινε πράγματι   τσουβάλιασμα, όχι όμως από πρόθεση.  Ποτέ δεν θα    βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι δημοτικές κινήσεις και δημοτικούς συμβούλους, ιδιαίτερα εκείνους που μοχθούν και διαθέτουν τον  χρόνο τους  στα κοινά αφιλοκερδώς   με όσους δραστηριοποιούνται επ ανταλλάγματι ( αξιώματα, επιρροές ,ματαιοδοξία....)

Άλλος ήταν και είναι ο στόχος. Και αυτός δεν ήταν άλλος από την ανυπαρξία κινήματος στην πόλη που  δεν μπορεί να υποκατασταθεί από την όποια δράση των δημοτικών παρατάξεων , ούτε είναι εφικτό να ενταχθεί και να ευδοκιμήσει  κάτω από δημοτική ή  αμιγώς κομματική ομπρέλα.

Και αυτό το τόσο αναγκαίο κίνημα  στην πόλη μας με τα τόσο μεγάλα και ανοιχτά μέτωπα – έργα, που τα πλείστα ( αν όχι όλα)  θα αραχνιάσουν,  για να έρθουν , από το πουθενά,   οι « επόμενοι » να επικαλεστούν  τους « προηγούμενους» , και να πείσουν,  κι αυτοί, τους Δημότες, ενώ οι  διαχρονικά  παρούσες ζωντανές δυνάμεις της πόλης  θα περιορίζονται σε μεμονωμένες αποσπασματικές παρεμβάσεις . 

Η κοινωνία, η πόλη, ειδικότερα η δική μας ,έχει άμεση ανάγκη  ενός κινήματος  με συνεχή παρουσία που θα παρατηρεί, θα αντιδρά, θα προτείνει ,θα  παρεμβαίνει,θα αποκαλύπτει ,θα καταγγέλλει.......
Οι ζωντανές δυνάμεις της πόλης μετά τις τόσες εμπειρίες που έχουν αποκομίσει από προηγούμενες μικρές νίκες... περιμένουν ,καιρό τώρα, να ανταμώσούν μεταξύ τους και με άλλους  .

Τέλος, με δεύτερη ανακοίνωσή μας << προς Αρχίδαμο >>,  θίξαμε το μείζον θέμα της συντήρησης  των υποδομών ( δρόμοι, πεζοδρόμια,, σχολεία, Άλσος,ΠΑΛΑΙ...). Είναι εξοργιστικό  να μην είναι στο ενδιαφέρον των  φιλόδοξων  ηγητόρων το    χάλι  των χωρίς συντήρηση  υποδομών και  κύριο μέλημά τους  να είναι  τα    « λαμπερά » έργα, τα έργα βιτρίνας, του φαίνεσθαι, της εικόνας για να προβληθούν εν όψει επανεκλογής.                             

Για του λόγου το αληθές αρκεί απλή παρατηρητικότητα  και ένα απλό περπάτημα (όχι μόνον μετά από βροχή) , στους δρόμους της πόλης ( συντήρηση – καθαριότητα) στην Λ. Βέϊκου , στο Άλσος ( μέσα , έξω, όχι μόνον στο γήπεδο ποδοσφαίρου, στον φωτισμό ), στο ΠΑΛΑΙ- στου Λεβεντάκη....                             

Δυστυχώς, η μαγική εικόνα της πόλης που θα συναντήσει κανένας , είναι   εφάμιλλη  με την μαγική εικόνα που φιλοτεχνεί επικοινωνιακά η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο Δήμαρχος Αθήνας   για την χώρα  (το σήμερα και το  αύριό της) και τον Δήμο Αθήνας..

 


Mια  εγκαταλελειμμένη ασβεστοκάμινος του 1930 , μεταμορφώθηκε το 2012  σε ένα πρότυπο, μοντέρνο και λειτουργικό πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Γαλατσίου.Στο πλινθόκτιστο ισόγειο του παλιού ασβεστοκάμινου, δίπλα στον εκθεσιακό χώρο και στον προαύλιο χώρο,λειτουργεί  το "Καμίνι Cafe'".

Ξεκινώντας από τον πρωινό καφέ και συνεχίζοντας με κάποιες μεσημεριανές προσεγμένες γεύσεις συνοδευμένες από μια παγωμένη μπύρα, φτάνουμε στα δροσερά βράδια κάτω από το φως των αστεριών,δίπλα στην φωταγωγημένη υψικάμινο, με την συνοδεία υπέροχων ποτών και coctails..

 

 

Επισκεφτείτε το Καμίνι Cafe'

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ:21 6700 4918

 

 

Προς τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Γαλατσίου

ΚΟΙΝ: Δήμαρχο Γαλατσίου κο Γιώργο Μαρκόπουλο 

Κύριε Πρόεδρε,

Στα πλαίσια των καθηκόντων σας για τα οποία εντέλλεσθε ως Πρόεδρος του συγκεκριμένου Οργανισμού, θα σας παρακαλούσα όταν συναντηθείτε έστω και τυχαία με την λέξη ευθύνη, να ασχοληθείτε και με τις ελλείψεις που χρονίζουν στο Κλειστό Γυμναστήριο του Άλσους, που πιστεύω ότι άπτονται των υποχρεώσεων σας όπως αυτές προκύπτουν από την ιδιότητά σας.  

Κατόπιν τούτων πιστεύω ότι θα φροντίσετε να αποκατασταθεί η λειτουργία του φωτεινού πίνακα ( χρόνος - σκορ) που χρονίζει προ κορονοϊού. Και επιτέλους θα πάψετε να ζητάτε από τα φιλοξενούμενα αθλητικά σωματεία να αναλαμβάνουν τις πάσης φύσεως ελλείψεις ιδίοις εξόδοις. Γιατί είναι όνειδος για την Δημοτική Διοίκηση μια τέτοια απαίτηση.

Αυτά και αναμένω

Γιάννης Κατσώνης ( επί 36 χρόνια φροντίζων την ακεραιότητα και την λειτουργική επάρκεια του κλειστού στο Άλσος - πρώην πλέον).