e-Galatsi

σερφάροντας στο Γαλάτσι

<<...Στον Δήμο Γαλατσίου,  οι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου σε επίπεδο γειτονιάς  είναι ελάχιστοι  με αποτέλεσμα οι κάτοικοι  και ιδιαίτερα τα παιδιά  να μην μπορούν να εκτονώσουν  την οργανική τους ανάγκη  για σωματική  δραστηριότητα  σε μικρή απόσταση από το σπίτι τους.
Είναι  τεράστια η σημασία της σωματικής δραστηριότητας  για την ομαλή ανάπτυξη  και την ψυχική υγεία  τόσο των  μικρών παιδιών αλλά και των εφήβων..                                                                                                                                                                    
 ...Ο πληθυσμός της πόλης  υποεξυπηρετείται  και η δημιουργία  νέων χώρων πρασίνου στην εκτός σχεδίου  περιοχή των Τουρκοβουνίων  δεν υποκαθιστούν  αυτούς που είναι απαραίτητοι  σε επίπεδο γειτονιάς  >>\

 

Τα παραπάνω , μεταξύ άλλων , γράφουν  ( ομολογούν ) η Δ/ντρια  των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και ο    Δήμαρχος στην εισήγησή τους  για την αγορά τριών μικροοικοπέδων , που θα αγοραστούν με λεφτά Γαλατσιωτών , κι όχι με την ένταξή τους σε κάποιο πρόγραμμα  ή χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Α;ττικής, όχι βέβαια  όπως η προνοητική εργολαβία<<  ανάπλαση της Λ. ΒέΪκου!!!!!!>>  που ... ίχνη της ακόμη διασώζονται (  συντρίφτηκε από τα έργα ΜΕΤΡΟ ! ). 

Και εφόσον είναι έτσι,  που ήταν οι ταγοί της πόλης και οι  αρμόδιοι για την νεότητα αθλητικοί Σύλλογοι, όταν τα παραπάνω πρόβαλε  το κίνημα της πόλης που, τότε , ήταν ζωντανό και διεκδικούσε το ΠΑΛΑΙ;                                                                                      

Ποια η φωνή τους όταν  κάναμε τις δύο καταλήψεις που αποδείχθηκαν << βελούδινες >>, δηλαδή  προσχηματικές, δηλαδή χρησιμοποιήθηκαν ως άλλοθι,   για να εδραιωθεί o Σκάι και το Christmas Theater    στον μοναδικό  για την νεότητα του Γαλατσίου χώρο, στο ΠΑΛΑΙ;

Είχαν, προφανώς, τους λόγους τους .Προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην νεότητα με την σιωπή τους και με την  Δημοτική  ανέλιξή τους , με  το....<<Μπαλόνι !!! >> 

 

 

 

Του Ίκαρου Πετρόπουλου

 

Περισσότερα του ιδίου 

 

     Γιατί δεν κατέβηκες στις Δημοτικές εκλογές;

     Αντίο....Βασίλη Αποστολίδη

 

 

 

 

Το τελευταίο διάστημα, ο Larry King της πόλης (όπως του αρέσει να τον αποκαλούν), είχε καλεσμένο στο studio έναν γαλατσιώτη αντιδήμαρχο (γαλατσιωτάκι χαρακτήρισε τον εαυτό του ο καλεσμένος) και μίλησαν για το πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης μας.  

Σε ερώτηση του πονηρού Larry King ποια ανάγκη έκανε τον Δήμο να παρανομήσει για την κόκκινη Παναγιά και να την εγκαταστήσει αυθαίρετα στον χώρο του Άλσους, έχασε τον έλεγχο ο αντιδήμαρχος κι άρχισε να λέει ασυναρτησίες, όπως, «ζητάει ο κόσμος ένα μέρος στο Άλσος να κάνει τον σταυρό του μιάς και η Ομορφοκκλησιά είναι κλειστή», «γιατί στο μέλλον να μην φιλιούνται στα μάρμαρα της Παναγιάς ζευγαράκια αγναντεύοντας το ηλιοβασίλεμα;», «και γιατί όχι να μην ενώνονται στην ίδια εκκλησιά;». Κι άλλα είπε μα δεν θυμάμαι όλες τις ασυναρτησίες του συμπαθούς κατά τ’ άλλα αντιδημάρχου.

Παραδέχθηκε με καμάρι φυσικά την αυθαιρεσία που διέπραξε ο Δήμος και με ζέση υποστήριξε την παράνομη απόφαση που θα πάρει όπου να ‘ναι η αρμόδια κρατική υπηρεσία για την μονιμοποίησή του. Είναι πραγματικά τραγικό, ένα κράτος που δεν σέβεται τους ίδιους τους νόμους που θεσπίζει να κάνει τα στραβά μάτια επειδή κάποιος «καλός» χριστιανός θα νιώσει την ανάγκη να ανάψει ένα κερί την ώρα της βόλτας του. Σύμφωνα με τα όσα χωρίς ντροπή είπε ο αντιδήμαρχος που δυστυχώς φέρει και τον τίτλο του δασκάλου.

Δηλώνει επίσης χριστιανός ορθόδοξος, αγνοώντας όπως η μεγάλη πλειοψηφία των χριστιανών τα όσα είπε και κήρυξε ο Χριστός. Αγνοεί προφανώς ο αντιδήμαρχος ότι ο Χριστός, ερωτηθείς στο που να προσεύχεται κάποιος, απάντησε: «όπου θέλεις». Ούτε για ναούς μίλησε, ούτε για τον παγανισμό που εξακολουθεί κι έχει τον μέγιστο ρόλο στην χριστιανική εκκλησία. Συγκινήθηκε όμως ο αντιδήμαρχος μιλώντας για την παράνομη κόκκινη Παναγιά, αλλά δεν συγκινείται όταν ένας δημότης μας δεν έχει χρήματα να πληρώσει τα δημοτικά τέλη.

Με τα χρήματα που θα δαπανηθούν για την τσιμεντοποίηση του χώρου που θα φιλοξενήσει την κόκκινη Παναγιά, θα μπορούσε ο Δήμος να δημιουργήσει δημοτικά συσσίτια για τους άπορους συνδημότες μας – και δεν είναι λίγοι αυτοί, ή να δημιουργήσει μία κοινωνική πολιτική για την ανακούφιση ασθενέστερων οικονομικά συνανθρώπων μας.

Δυστυχώς, έχασα τον χρόνο μου παρακολουθώντας με προσοχή μία ατελείωτη φλυαρία ενός εκλεγμένου συνδημότη μας. Θα μπορούσα να σταθώ και σε άλλα σημεία της συνέντευξής του, όπως στην ονοματοδοσία δρόμων και πλατειών που αναφέρθηκε με καμάρι. Δεν είδα όμως πουθενά στην ονοματοδοσία το όνομα ενός Σοφοκλή Πέππα, ενός άξιου τέκνου της πόλης μας και ο οποίος σε όλη του τη ζωή ποιούσε ήθος, η θ ο π ο ι ό ς  γάρ. Παρήγαγε πολιτισμό, όχι αυτόν της αρτοκλασίας που ευαγγελίζεται ο αντιδήμαρχος στο κοντινό μέλλον της κόκκινης Παναγιάς, αλλά διδάσκοντας αρχαίους τραγικούς ποιητές από σκηνής, παίζοντας ρόλους μεγάλων λογοτεχνών της παγκόσμιας τέχνης κλπ.

Ξέχασα όμως, όταν μίλησε για πολιτισμό ο συμπαθής αντιδήμαρχος πάλι συγκινήθηκε αναφερόμενος σε κάποιον μουσικό Κορκολή, και σε κάποια «βαριά ονόματα» του καλλιτεχνικού χώρου, που θα τιμήσουν πάλι το φετινό φεστιβάλ. Αλλά πάλι ξέχασα, πολιτιστικά κέντρα ονομάστηκαν κι όλα τα σκυλάδικα της παραλιακής ζώνης και της εθνικής οδού, την αρχαία εποχή του σοσιαλισμού στην ωραία μας πατρίδα. 

Παρέλειψε να μας πει ο αντιδήμαρχος επί του πολιτισμού, αυτό το παράνομο κτίσμα που θα καταφέρει η παρούσα δημοτική αρχή να νομιμοποιήσει – με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Δήμου να σιωπούν εφόσον δεν έχουν προσωπικότητα, διοικητικά σε ποιόν Φορέα θα ανήκει. Στον Δήμο; Στην Περιφέρεια; Στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και πάσης Ελλάδας; Μήπως στο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης; Τα γράφω αυτά διότι στο κοντινό παρελθόν, μιά μεγάλη δικαστική διαμάχη είδε τα φώτα της δημοσιότητας μεταξύ Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πάσης Ελλάδας και Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης για την ιδιοκτησία μιάς μικρής εκκλησίας στο πάρκο Προμπονά. Το εκκλησάκι αυτό (Άγιος Ανδρέας νομίζω λέγεται) και στο οποίο τελούνται και γάμοι, κάπως σαν την κόκκινη Παναγιά ξεκίνησε, αυθαίρετα και το νομιμοποίησε ο θεός. Και όπου παράγεται χρήμα οι υλιστές αντιπρόσωποι του θεού επί γης, το οσμίζονται σαν λαγωνικά και θέλουν να το ελέγξουν.

Ο πολίτης στην πόλη μας, όπου κι αν ανήκει ιδεολογικά, δεν νομίζω να θέλει οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί του να παρανομούν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο. Συνηθίζεται όμως και οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι δεν υπηρετούν το συμφέρον του πολίτη αλλά το δικό τους. Για τον λόγο αυτό σωπαίνουν.  

Του "ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ"

 

To Οδοιπορικό μου 

 

- Σκάκι & Παράλογο

- Kαλοκαιρινό σεξ στο ίντερνετ καφέ

- Ο Aλέξης ...στο δείπνο των 7!

Οι γιαουρτάδες του Γαλατσίου

- Πανηγύρι Αγίας Γλυκερίας - παραλειπόμενα

- Η εκπομπή του Larry King για το κονκλάβιο

- Μη φοβάσαι το δεξί σου χέρι Δήμαρχε

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ...

 

 

-Λεωφόρος ΒέϊκουΤο σκάκι, όπως λένε οι ειδικοί, είναι ένα εγκεφαλικό παιχνίδι, απαιτεί σχέδιο, ψυχραιμία, γνώση, λογική κτλ. Υπάρχουν άπειρες κινήσεις που μπορεί να κάνει ένας παίκτης αλλά υπάρχει μόνο μία σταθερά, ο βασιλιάς. Αυτός μπορεί να χάσει την μάχη, να ηττηθεί, αλλά δεν σκοτώνεται ποτέ, ακινητοποιείται, εγκλωβίζεται, αλλά δεν πεθαίνει. Όλα τα άλλα πιόνια είναι αναλώσιμα, σκοτώνονται, αφανίζονται, βγαίνουν από το πεδίο της μάχης (σκακιέρα) οριζοντιωμένα.

Όλα τα πιόνια έχουν ρόλους συγκεκριμένους, ακόμα και ο βασιλιάς. Όλα; Ναι, εκτός από το πιόνι, τον πιο αδύναμο πολεμιστή. Αυτός όμως, ανάλογα με την εξέλιξη της μάχης, με το σχέδιο, μπορεί να παίξει όλους τους ρόλους, να γίνει βασίλισσα, πύργος, αξιωματικός, ίππος, εκτός από βασιλιάς. Ο στρατιώτης είναι ο μοναδικός πολεμιστής που όχι μόνο αλλάζει ρόλους αλλά είναι κι αυτός που μπορεί να φέρει ανατροπές. Ο πιο επικίνδυνος πολεμιστής τελικά είναι αυτός που δείχνει ο πιο αδύναμος διότι είναι και ο μόνος που μπορεί και εξελίσσεται.

Ο κόσμος στην μεγάλη του πλειοψηφία, δεν ασχολείται με το σκάκι, δεν σπαταλά φαιά ουσία. Προτιμά άλλα παιχνίδια, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το μπέιζμπολ, παιχνίδια στα οποία κυριαρχεί η δύναμη και ο φανατισμός και η σκέψη έχει δευτερεύοντα λόγο. Αν όμως ασχολιόταν με το σκάκι, θα παρατηρούσε -ειδικά στον καιρό μας-, ότι όλο αυτό το παγκόσμιο πολιτικό παιχνίδι που λαμβάνει χώρα, κινείται έξω από κάθε λογική, κινείται δηλαδή στο παράλογο. Οι πόλεμοι, η πείνα, η κάθε μορφής βία, το ψέμα, η υποκρισία, η απληστία για δύναμη και χρήμα, όλα αυτά έχουν εγκλωβιστεί σε έναν φαύλο κύκλο. Τα πολιτικά συστήματα έχουν φτάσει στα όρια τους μιάς και όλα έχουν δοκιμαστεί, αποτυγχάνοντας παράλληλα στον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν. «Οι δημοκρατίες δεν έχουν αδιέξοδα», κάπου είπε ένας ηλίθιος πολιτικός και πολλοί τον πίστεψαν. Εάν δεν είχαν αδιέξοδα οι δημοκρατίες, δεν θα ήσαν πολλές αλλά μία, η άγνοια όμως της λέξης Δημοκρατία, έφερε την διάσπαση και τις έκανε πολλές.

Είναι πολύ διακριτό στον καιρό μας όλο αυτό το αδιέξοδο που έχουν δημιουργήσει τα πολιτικά-θρησκευτικά συστήματα, έχουν φρακάρει οι ιδεολογίες αναμασώντας τα ίδια ακριβώς πράγματα κάποιους αιώνες. Ο κόσμος μας, ο πολιτισμός μας πάνω στον πλανήτη που κυριαρχεί η αριστοτελική σκέψη, κατ’ επέκταση ο υλισμός, δεν οδηγεί πουθενά αλλού παρά και μόνο στη σύγκρουση.

Όλα όμως αλλάζουν, αργά ίσως για τα δικά μας δεδομένα, αλλά όλα εξελίσσονται, προχωρούν, βελτιώνονται. Το θέλουμε ή όχι, σιγά αλλά σταθερά, έρχεται η εποχή και η υλοποίηση της πλατωνικής και της προσωκρατικής σκέψης. Η αλλαγή αυτή ίσως και να μην γίνει με ομαλό τρόπο, ίσως να γίνει με θόρυβο, με πόνο. Αλλά θα γίνει.

Στον καιρό του παράλογου που ζούμε, έχει ήδη αρχίσει η μεγάλη αλλαγή, το παλιό θα πεθάνει δίνοντας χώρο στο καινούργιο. Αν η περιορισμένη σκέψη σου δεν σου επιτρέπει να διακρίνεις την αλλαγή που έρχεται χωρίς την συγκατάθεσή σου (ευτυχώς δηλαδή), κάνε κάτι και άρχισε να σκέφτεσαι διαφορετικά, έξω από συναισθηματισμούς που τυφλώνουν και αναπαράγουν την σύγκρουση. Κάνε σήμερα ένα βήμα…….

Ένα σχετικό βήμα για την καλύτερη ενημέρωσή μας προσπαθεί να κάνει και ο Larry King της πόλης μας. Αλλά δυστυχώς πέφτει πάνω σε κάκιστες επιλογές προσώπων που τάχα μου κάτι σπουδαίο πράττουν στο άρρωστο Γαλάτσι. Αποτυγχάνοντας στις επιλογές του, κάλεσε στο studio μετριότητες, όπως ο αντιδήμαρχος επί των πολιτιστικών, ή ο νεκρός πολιτικά παλαίμαχος πολιτικός της αριστεράς δήθεν, ή κάποιους άλλους απίθανους τύπους άλλων κομμάτων για παράδειγμα. Στάθηκε όμως και τυχερός διότι ο τελευταίος καλεσμένος του, Ζώης Τσώλης, έμπειρος δημοσιογράφος και διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα», είπε αρκετά πράγματα με σοβαρότητα, χωρίς κραυγές και έξω από πολιτικές σκοπιμότητες. Καλοί δημοσιογράφοι όμως όπως ο Ζώης Τσώλης, δεν έχουν μεγάλη ακροαματικότητα, διότι δεν είναι λαϊκιστές. Ο «σοφός» λαός, για να «φτιαχτεί», αναζητά το παραμύθι, δυστυχώς. Larry King, κράτα το επίπεδο ψηλά (όπως έκανες με τον Ζώη Τσώλη) διότι μπορείς. Φοβάσαι όμως. Τι φοβάσαι άνθρωπε;

======

Υγ: επειδή εδώ και αρκετές μέρες έχω αρχίσει τις διακοπές μου και θα επανέλθω στην άρρωστη πόλη μας μετά το πέρας του καλοκαιριού, δεν θα έχω κατ’ επέκταση άμεσες πληροφορίες για την καθημερινότητά της. Στο επόμενο άρθρο όμως θα κάνω ειδική αφιέρωση στην ντροπή της παράνομης εκκλησιάς, όπως την άκουσα από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.  


Του
 "ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ"

 

To Οδοιπορικό μου 

 

- Kαλοκαιρινό σεξ στο ίντερνετ καφέ

- Ο Aλέξης ...στο δείπνο των 7!

Οι γιαουρτάδες του Γαλατσίου

- Πανηγύρι Αγίας Γλυκερίας - παραλειπόμενα

- Η εκπομπή του Larry King για το κονκλάβιο

- Μη φοβάσαι το δεξί σου χέρι Δήμαρχε

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ...

 

-Λεωφόρος Βέϊκου

 

Τούτες τις μέρες, η ζέστη κάνει αισθητή την παρουσία της και στην βραχώδη & τσιμεντένια πόλη μας. Για ν’ αρχίσει να λειτουργεί όμως σαν πραγματική πόλη θα πρέπει να ξεκινήσουμε να γκρεμίζουμε. Τουλάχιστον ένα μέρος αυτής ώστε ν’ απελευθερωθούν χώροι και να γίνουν πράσινοι. Το πρώτο βήμα θα γίνει σύντομα στο τετράγωνο της πάλαι ποτέ κλινικής Κολιόπουλου και θα εμφανιστεί ένα ωραιότατο -έστω και μικρό πάρκο- ένας πυρήνας οξυγόνου. Αυτά όμως στο μέλλον. Και με μπροστάρη φυσικά τον ακούραστο δήμαρχο που ευτύχησε κι έχει η πόλη μας, τον μοναδικό στην ιστορία της. Όλοι οι προηγούμενοι δήμαρχοι άφησαν αρνητικό έργο εξαιρουμένου κατά κάποιο τρόπο του αείμνηστου Βασίλη Παπαδιονυσίου. Τέλος πάντων, αυτά είναι θέματα για αναλυτές, όχι για μένα.

    Αναζητώντας λοιπόν κάποια δροσερή γωνιά λόγω της απότομης για την εποχή ανόδου της θερμοκρασίας, κατέληξα στα ρεύματα που δημιουργούνται στο καφέ ίντερνετ. Και που είναι φυσικά πολύ ευχάριστα στο σώμα, συνεπώς, δρουν θετικά και για το πνεύμα.  Απολαμβάνοντας την πρώτη γουλιά του πικρού μου καφέ, μια διαφορετική οχλαγωγή τη φορά αυτή ακούστηκε από τ’ αριστερά μου. Προς στιγμή, σκέφτηκα τον καλαματιανό, τον συμπολίτη μας τον κουκουέ να διαφωνεί με τον φίλα προσκείμενο προς τον κομμουνισμό – όπως λέει ο ίδιος – αλλά μάλλον κανείς δεν τον πιστεύει, τον κορίνθιο. Ο καλαματιανός είναι ήσυχος και καλός άνθρωπος σαν πίνει το καφεδάκι του δίπλα στο Hasta Luego, ο κορίνθιος αντίθετα, είναι κι αυτός καλός, φωνακλάς όμως και  συλλέγει πληροφορίες και τις παραδίδει πού; Ερώτημα!  

    Όχι όμως, η ένταση ερχόταν τελικά από τα δεξιά μου. Στρέφω την ματιά μου προς τα εκεί κι αντικρύζω στο βάθος μιά παρέα τριών-τεσσάρων ανθρώπων ν’ ακούει με προσοχή, όσα ιστορούσε ένας άγνωστος σε μένα συνάνθρωπός μας που καθόταν μαζί τους. Ψηλός, με κατάλευκο μαλλί, που δεν μπόρεσα να καταλάβω αν ήταν το φυσικό του ή ήταν βαμμένο. Το αναφέρω αυτό διότι στην εποχή μας κυκλοφορεί βαφή που την χρησιμοποιούν γυναίκες κι άντρες κι έχει την απόχρωση του λευκού, του ασημένιου, του ανοικτού γκρί κτλ.

    Το θέμα λοιπόν που ανέπτυσσε ο συνάνθρωπός μας, ήταν πως μπορούν οι άνδρες να κάνουν αγόρια και όχι κορίτσια. Όλα, έλεγε, ήταν θέμα σεξουαλικής στάσης. Περιέγραψε μάλιστα τον τρόπο και είναι αυτός που διακρίνεται καθαρά στην φωτογραφία που βλέπετε. Αυτή λοιπόν η στάση έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα (τα ανέλυσε αλλά δεν τα θυμάμαι) διώχνει τα θηλυκά ωάρια και επικρατεί το αρσενικό, με ευχάριστα φυσικά αποτελέσματα για μία οικογένεια εφόσον θα κάνει αγόρι και όχι κορίτσι που έχει και πολλά έξοδα (προίκες κτλ.).

 

 

    Ταράχτηκα πολύ σαν άκουσα τις ιστορήσεις του για έναν επιπλέον λόγο, διότι έχω δυό κόρες αφενός και αφετέρου δεν ξέρω αν αυτή η στάση θα αποδώσει αν συνευρεθώ με την γυναίκα μου. Ταραγμένος όμως, πλήρωσα τον πικρό καφέ μου και κατηφόρισα για το σπίτι. Κάπου στις βιβλιοθήκες μου έχω καταχωνιάσει το Kama Sutra, το κόκκινο φυσικά, το αρχαίο. Θυμάμαι, τι ταραχή ένιωθα την πρώτη φορά που άνοιγα τις σελίδες του για να μυηθώ στα μυστικά του σέξ έξ ανατολών κάπου στα 15 μου. Μπορώ να πω χωρίς ντροπές ότι την ίδια ταραχή είχα νιώσει ένα-δυό χρόνια αργότερα σαν άνοιξα να διαβάσω τις σελίδες του κόκκινου βιβλίου του Μάο. Ναι, και το Kama Sutra και το κόκκινο βιβλίο του Μάο είχανε πολύ σέξ. Από τότε μάλλον θα πρέπει να βγήκε το ρητό: «η εξουσία γαμεί και δέρνει».

    Έλεγε κι άλλα ο λευκός συνάνθρωπός μας, όπως για παράδειγμα, έχει σπείρει πολλά σερνικά παιδιά στον κόσμο, στον τρίτο νομίζω και όλα αυτά τώρα έχουν αποκτήσει χρώμα ανοικτό.

    Ήσυχα, με πνευματικότητα κυλούν οι ώρες της καλοκαιρινής σχόλης στην πόλη μας.


Του
 "ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ"

 

To Οδοιπορικό μου 

 

- Ο Aλέξης ...στο δείπνο των 7!

Οι γιαουρτάδες του Γαλατσίου

- Πανηγύρι Αγίας Γλυκερίας - παραλειπόμενα

- Η εκπομπή του Larry King για το κονκλάβιο

- Μη φοβάσαι το δεξί σου χέρι Δήμαρχε

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ...

 

-Λεωφόρος Βέϊκου

Κατά τα μέσα Σεπτεμβρίου, γιορτάζουν λένε, η Σοφία και οι κόρες της, η Αγάπη, η Ελπίδα, η Πίστη, και δεν θυμάμαι ποια ακόμα αγία. Ωραίες είναι οι γιορτές, δεν τις αμφισβητεί ουδείς, ειδικότερα μάλιστα αν προκύπτει λόγω αυτών και κάποια μάζωξη για την ενίσχυση των ανθρώπινων σχέσεων, που, όπως καλά γνωρίζουμε, από κτίσεως κόσμου, είναι προβληματικές. Σε αυτά τα πλαίσια, λόγω εορτής δηλαδή, δεχτήκαμε με χαρά το κάλεσμα της Ελπίδας για φαγητό, με καθυστέρηση όμως μερικών μηνών λόγω κορωναϊού. Μάη μήνα λοιπόν κινήσαμε για το σπίτι της Ελπίδας. Πρώτα φτάσαμε εμείς, δηλαδή ο Γκουρού, η Έλεν, η Κάθριν κι εγώ, η Ελπίδα είχε έτοιμο ζεστό νερό, όπως από πρωτύτερα είχαμε συνεννοηθεί και έριξα τον τραχανά στη φωτιά, όχι τον δικό μου τελικά, μα αυτόν της οικοδέσποινας, ήταν καθαρός ξηρομερίτικος, ξινός φυσικά. Η συνεννόηση για τον τραχανά είχε προηγηθεί μερικές μέρες νωρίτερα, αφού, είπαμε να τον φτιάξω εγώ.        Γύριζα τον τραχανά με την κουτάλα, οι γυναίκες τα έλεγαν και ο Γκουρού βγήκε στη βεράντα να καπνίσει. Προς το τέλος του Μάη, το αεράκι είχε δύναμη, κάποιο καιρικό φαινόμενο αναμενόταν τρομάζοντας τη πλάση, κάποιες φωτιές άρχισαν δειλά να σιγοκαίνε βουνά και λαγκάδια, οι πολιτικοί κατηγορούσαν σαν ψεύτες οι μεν τους δε, τα γνωστά δηλαδή, ο Ερντογάν αστράφτει και βροντά όπως γαβγίζουν τα σκυλιά ίσα να ακουστούν, ο Μπάιντεν είναι θυμωμένος κι ανήσυχος κι απορημένος μάλιστα για την κατάντια του κόσμου, στην Αγγλία η βασίλισσα σαν πήρε το πρωινό της γεύμα, βγήκε με τα σκυλιά της στους αγρούς να περπατήσει και να φιλοσοφήσει την άτιμη τη ζωή, στην Κίνα συνελήφθη ένας χωρικός που κατουρούσε στα χωράφια, στη Ρωσία ο Πούτιν έκανε κωπηλασία με το κορμί γυμνό και την περηφάνια ψηλά παράλληλα με τις στρατιές του να ισοπεδώνουν τα κατάλοιπα του ναζισμού στην Ουκρανία, στη Βενεζουέλα ο Μαδούρο δεν πολύ-ακούγεται και σκέφτομαι πως η επανάσταση τέλειωσε άδοξα, στην Αγγλία έχει πάψει από καιρό η φαγωμάρα για το Brexit, από τον άμβωνα ένας παπάς διαβάζει το λόγο του δεσπότη του και συγκινείται, ο Τσέ Γκεβάρα ζει ακόμα όπως μαθαίνω από επαναστατικά έντυπα, ο Στράτος -ένας κλασικός τεμπέλης της γειτονιάς με μηδέν ένσημα στον βίο του-, είναι οργισμένος που δεν του δίνουν δύο χιλιάδες ευρώ μηνιαίο επίδομα, στο Facebook εκατομμύρια χρήστες έπεσαν σε κατάθλιψη διότι δεν συγκέντρωσαν τα αναμενόμενα likes. Σε όλο αυτό το καθημερινό δρώμενο ανά τον κόσμο υπάρχει μία σταθερά, ο Έλλην κυβερνήτης που συγκίνησε τον αγνό κόσμο με τον καθάριο λόγο του, και φυσικά η μόνιμη οργή του Παφίλη που πάντοτε τα λέει τσεκουράτα. Τώρα θυμήθηκα την σταλινική τσεκουριά πού ‘φαγε ο Τρότσκι κάποτε στο Μεξικό. Ας μείνω όμως στο θέμα! Πολλά μπορούν να συμβούν στα τέλη του μήνα τούτου, όμως τις μαύρες μου τις σκέψεις την ώρα της κουτάλας, τις διάλυσε το κουδούνι της εξώπορτας.

        Η Κωνστάντια, με τον αέρα της κεντρο-αθηναίας (κολωνακιώτισσα γάρ), εισέβαλε στο σπίτι και άρχισε η συζήτηση να στρέφεται πέριξ των αστρολογικών θεμάτων, την ώρα δε που έριχνα αλάτι στο μείγμα και δούλευα την κουτάλα καλά, άκουσα την νιόφερτη να μου λέει: γειά σου Ταύρε! Απόρησα με το μνημονικό της, μα η ανάγκη της κουτάλας δεν μου άφησε χρόνο παρά να ανταποδώσω τον χαιρετισμό κουνώντας χαμογελαστός το κεφάλι μου. Σαν έβρασε όπως ήθελα ο τραχανάς, τον κατέβασα από την φωτιά και του άδειασα μία κουταλιά ωμό λάδι, πάλι έφερα το μείγμα γύρες με την κουτάλα, η Ελπίδα δοκίμασε το μείγμα αν ήταν εντάξει στο αλάτι του, συμφώνησε ως προς αυτό κι έπιασα την φέτα το τυρί -την είχα ψιλοκόψει από πριν- και την άδειασα κι αυτή στην κατσαρόλα. Εγώ γύριζα την κουτάλα με ρυθμό, ώστε το τυρί να λιώσει και να γίνει το μείγμα κρεμώδες, δυστυχώς όμως, τούτο δεν συνέβη, διότι, τα αστρολογικά θέματα που άκουγα με αποσυντόνισαν, άκουγα για τις χάρες των Σκορπιών και είχα λυγίσει, έτσι, το μείγμα δεν είχε τις σωστές αναλογίες τραχανά-νερού, δεν απέκτησε δηλαδή την κρεμώδη όψη που επεδίωκα. Τέλος πάντων, τελείωσα να γυροφέρνω την κουτάλα μέσα του, την έβγαλα και έκλεισα την κατσαρόλα με το καπάκι της.

        Την ώρα που σουπίζαμε το αραιό μείγμα -νόστιμο ήταν φυσικά-, εμφανίστηκε ο Αλέξης και έτσι ο αριθμός των μετεχόντων του δείπνου έγινε ιερός, ήμασταν στο σύνολο επτά. Βλέποντας ο Αλέξης το τυρί να επιπλέει στην επιφάνεια του τραχανά, ξεκίνησε με λαχανικά το δείπνο του, η Κάθριν αναζητούσε διαρκώς το μαύρο πιπέρι, είχε βάλει δε και μικρά κομμάτια παξιμάδια μέσα στο πιάτο και αλλοίωσε το βουκολικό έδεσμα. Η Έλεν, η Κωνστάντια κι εγώ πίναμε κόκκινο κρασί, ο Γκουρού η Ελπίδα και η Κάθριν, έπιναν ροζέ, ο Αλέξης, πήρε δίπλα του το μπουκάλι την τσικουδιά και την έκανε ζάφτι.

        Τρώγαμε ήσυχα και κουτσοπίναμε, κι εκεί που άλλα περιμέναμε, να πάει δηλαδή η κουβέντα στα μυστηριώδη θέματα της ζωής, ο Αλέξης, έχοντας καταναλώσει σε χρόνο ντέ τέ, που λένε, το ένα τρίτο του μπουκαλιού, κάτι πήγε να ξεκινήσει αλλά τον πρόλαβε η Έλεν. Παραξενεύτηκε κάπως ο Αλέξης που δεν πρόλαβε να τελειώσει τη λέξη που άρχισε, ο Γκουρού κι εγώ μείναμε ήσυχοι, γνωρίζοντας καλύτερα από αυτόν την Έλεν, η Κωνστάντια μελετούσε εντός της αν δένει ο Σκορπιός με ωροσκόπο τον Παρθένο, πολύ αργότερα ανέλυσε το θέμα αυτό, η Κάθριν είχε τελειώσει τη σούπα της και είχε στο πιάτο της λαχανικά και κρέας, και άρχισε να φουντώνει η Έλεν -παρορμητική γάρ-, να οργίζεται, και να πηγαίνει την κουβέντα στη σωτηρία του κόσμου. Ακούγαμε και σωπαίναμε, η Ελπίδα, παρασυρόμενη κι αυτή από την οργή της Ελένης, πρόλαβε και εξιστόρησε το γεγονός που κάπου πήγε ο Τσίπρας και έβαλαν κάτι βουδιστές λάδι στο μέτωπο του γιού του, την ίδια ώρα που αυτός δεν κάνει τον σταυρό του, τέλος πάντων, συνέχισε η Έλεν να απαιτεί αλλαγή του κόσμου εδώ και τώρα, όπου, ξαφνικά, πέταξε την μαχαιριά ο Αλέξης, άρχισε να μιλά για την λευκή αδελφότητα. Εμείς απορήσαμε, η Κάθριν περισσότερο, σταμάτησε μάλιστα να τσιμπολογά και άκουγε με προσοχή τον παράξενο λόγο, δεν άργησε μάλιστα να θέτει ερωτήματα. Στα ερωτήματα ο Αλέξης δεν απαντούσε αλλά παρέπεμπε στον Γκουρού, αυτός όμως δεν μιλούσε, σώπαινε, οπότε, εκείνη την κρίσιμη ώρα, με ρωτά η Κωνστάντια πότε ακριβώς γεννήθηκα. Σαν της απάντησα πως φάνηκα στη γή την 1η του Μάη, ταράχθηκε η Κάθριν, διότι στη λευκή αδελφότητα τη μέρα αυτή την έχουν ιερή, διότι γεννήθηκε σε αυτήν ο ιδρυτής της, είπε το όνομά του αλλά δεν το θυμάμαι.

        Αστραπιαία, η κουβέντα άλλαξε ρότα, οι γυναίκες άρχισαν να κατηγορούν τους Ιλλουμινάτι για τις ασχήμιες στον κόσμο, η Κάθριν μάλιστα, περισσότερο διαβασμένη από όλους μας -σε ειδικά βιβλία-, έμπλεξε στο λόγο της Τριμερή Επιτροπή και Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, ο Γκουρού κι εγώ σωπαίναμε, ακούγαμε όμως με προσοχή. Ό,τι τσιγάρα είχα μου τα γάμησαν όλα σχεδόν στη τράκα -τους άρεσαν τα σκέτα που κάπνιζα, ώσπου κάποια στιγμή, αισθανόμενος ότι θα ξέμενα. έπιασα το κομπολόι στα χέρια μου, ο Αλέξης επέμενε να μιλήσει ο Γκουρού αλλά εκείνος τηρούσε ευλαβικά τη σιωπή του, δεν ήξερε ή δεν ήθελε να φανερώσει πράγματα αφανέρωτα;

        Την οδυνηρή κουβέντα με το βαρύ θέμα της, την πήγε αλλού ξαφνικά, ελέω τσικουδιάς ο Αλέξης. Καθόταν δίπλα στην Ελπίδα και ρουφώντας ακόμα μία γουλιά τσικουδιά, άρχισε να βγάζει από μέσα του τον βάσανο της ζωής του. Στον βάσανο αυτό, πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η Ελπίδα, προς στιγμή πήγε να ταραχτεί αυτή, αλλά ευθύς αμέσως έπεσε στα γέλια, έφταιγε και το ροζέ που έπινε, πιθανότατα, και οι αστρολογικοί συνδυασμοί να ήσαν ευνοϊκοί πάνω από το δείπνο των επτά. Για αρκετή ώρα σαν άλλοι ψυχολόγοι, ακούγαμε τον ξαπλωμένο στο ανάκλιντρο (θεωρητικά) Αλέξη, που και που η Ελπίδα διόρθωνε τον λόγο του, πάλι ξαφνικά όμως ο ομιλών, γυρίζει προς το μέρος μου λέγοντας μου: Πες και συ κάτι Θόδωρε, αφού το βλέπω στα μάτια σου, έχεις μεγάλη εμπειρία περί όλων αυτών. Βέβαια, εμένα δεν με λένε Θόδωρο, αλλά δεν έχει σημασία καμία το πραγματικό όνομα, η τσικουδιά που έρρεε στο αίμα του Αλέξη έφτιαχνε τα πράγματα θολά. Όμως, παρ’ ότι εγώ δεν είχα κάτι να πω, ήμουν όμως καλός στο να ακούω τον πονεμένο λόγο, έτσι, συνέχισε το παράπονο της ζωής ο Αλέξης κάνοντας την Ελπίδα να ντρέπεται (εσωτερικά).

        Η Κάθριν, κι ενώ η κουβέντα βάθαινε επικίνδυνα, ρώτησε τι ώρα ήταν, σκέφτηκε τα φάρμακα που έπρεπε να πιει και που δυστυχώς δεν τα είχε μαζί της. Μέσα της και έξω της προς στιγμή, πήγε να γεννηθεί η ανασφάλεια, ο Αλέξης μάλιστα, επειδή θα αποχωρούσε από το τραπέζι νωρίτερα, προσφέρθηκε να την πάει στο σπίτι της με την μηχανή του. Σαν άκουσε περί μηχανής όμως η Κάθριν, ταράχθηκε, τόσο, που ο φόβος της μηχανής υπερίσχυσε έναντι του άλλου, δηλαδή, της μη έγκαιρης λήψης των φαρμάκων της, οπότε, αυτόματα η πρώτη ανασφάλεια εξαφανίστηκε και άρχισε πάλι να νιώθει καλά.

        Η Έλεν, βρίσκοντας πεδίο ελεύθερο εφόσον στιγμιαία η κουβέντα διακόπηκε από τους φόβους της Κάθριν, άρχισε να συγκρούεται εσωτερικά και η σύγκρουση αυτή εκδηλώθηκε εξωτερικά με αναφορά στο θέμα που είχε αναπτύξει ο Αλέξης γύρω από την πολυτάραχη ζωή του. Τότε, δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη, ήμουν απασχολημένος με την τράκα τσιγάρο που πήρε η Κωνστάντια, ο Γκουρού άστραψε και βρόντηξε με την Έλεν. Σε τέτοιες εκρήξεις, καλύτερα είναι να στέκεσαι σιωπηλός, αυτό έκανα, αυτό έκανε όμως και η Έλεν, αυτό έπραξε όλη η ομήγυρη. Καταλάγιασε η έκρηξη του Γκουρού και ο Αλέξης συνέχισε απτόητος τον βάσανο της ζωής του. Η τσικουδιά είχε αποτελέσματα μη ελεγχόμενα, όμως όλοι και όλες νιώθαμε καλά, ακόμα και η Ελπίδα που άθελά της βρέθηκε να είναι το κεντρικό πρόσωπο της συναισθηματικής εξιστόρησης του Αλέξη.

        Αφού τέλειωσε τον λόγο του ο Αλέξης, έχοντας μπροστά του το άδειο πιά μπουκάλι της τσικουδιάς, σηκώθηκε από το τραπέζι, ισορρόπησε, και έφυγε αθόρυβα, όπως είχε μπει. Τότε η Κάθριν θυμήθηκε πάλι τα χάπια της πως δεν τα ήπιε στην ώρα τους και αυτόματα αγχώθηκε, εμείς, δεν δίναμε σημασία ιδιαίτερη στους φόβους της. Σηκωθήκαμε όμως κι εμείς για να φύγουμε, εγώ είχα το πρωί εκκλησία, ήθελα να παραβρεθώ στο μνημόσυνο ενός φίλου μου, και έτσι ετοιμαστήκαμε κι εμείς για φευγιό. Στα μνημόσυνα σαν πηγαίνεις, περνάς καλά. Λίγη λύπη, καφέδες καραβίσιοι από την τέχνη των γυναικών που δουλεύουν ακούραστα στις εκκλησίες για την σωτηρία της ψυχής τους, ανταμώνεις φίλους και γνωστούς που είχες καιρό να δεις, όλοι μας λέμε αναμεταξύ μας: πρώτα η υγεία και μετά όλα τα υπόλοιπα, ακούγονται αστεία και η θλίψη πάει περίπατο, το κονιάκ και τα κουλουράκια δένουν ευχάριστα με τον καραβίσιο καφέ, τέλος πάντων, στα μνημόσυνα αθροίζονται οι καλοί χριστιανοί όπως ελόγου μου, διότι περνάμε καλά, η εκκλησία εξάλλου, ένας επιβλητικός χώρος διασκέδασης είναι και τίποτε περισσότερο, δεν κατοικεί σε αυτήν ο θεός, πόσο μάλλον ο γιός του, όμως, γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι σαν πας σε αυτήν, θα περάσεις καλά. Σε ποιο εμπορικό κατάστημα άλλωστε που πας με τη θέλησή σου δεν διασκεδάζεις; Σε άλλα εμπορικά καταστήματα αγοράζεις μπιχλιμπίδια και ό,τι τέλος πάντων πλασάρει η καταναλωτική φρενίτιδα, στην εκκλησία αγοράζεις χώρο για τον παράδεισο, και μάλιστα, σου έρχεται και φτηνά, διότι ένα κερί δεν έχει τιμή, εσύ την καθορίζεις σαν από το παγκάρι το παίρνεις και το ανάβεις. Σε βοηθά σε αυτό βέβαια και η πλουμιστή φορεσιά του ιερέα, η σκελετωμένη εικόνα ενός αγίου που σκύβεις και φιλάς τάχα μου με συγκίνηση, τα λιβάνια δημιουργούν αθόρυβα το δικό τους μικρό-κλίμα και φτιάχνεις κεφάλι. Η 7η Οικουμενική Σύνοδος, μπορεί να απαγόρεψε το πολυτελές ντύσιμο των παπάδων, μπορεί να όριζε την ανάρτηση των εικόνων ως έθιμο και όχι ως λατρεία, αλλά ποιος καλός χριστιανός νοιάζεται για τέτοια λογικά πράγματα; Ουδείς, εφόσον από το πολύ το σταυροκόπημα, το μυαλό μετακινείται από τη θέση του.

        Ευχαριστήσαμε την Ελπίδα για την φιλοξενία και το ωραιότατο δείπνο -πλην του τραχανά εννοείται, που δεν πέτυχε η κρεμώδης υφή του-, την καληνυχτίσαμε, πήραμε και την Κωνστάντια μαζί μας μέχρι την Αλεξάνδρας για να βρει ταξί και φτάσαμε στα σπίτια μας. Ωραία περάσαμε, φυσικά δεν είπαμε τίποτε καινούργιο, κάτι ουσιώδες, ο λόγος όλων μας περιστράφηκε γύρω από τα γνωστά, αυτά δηλαδή που άλλοι είπαν για καινούργια κι εμείς συνεχώς παπαγαλίζουμε με διάφορες παραλλαγές. Έτσι περίπου κινούνται τα πράγματα, εμείς, αναλύουμε και ερμηνεύουμε λόγια τρίτων, μη έχοντας την ικανότητα την νοητική να πάμε μακρύτερα, να πούμε κάτι δικό μας, κάτι νέο, κάτι που δεν έχει πάλι ακουστεί. Και αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους που γεννώνται οι συγκρούσεις, η παντελής δηλαδή άγνοια μας σε αυτό με το οποίο καταπιανόμαστε. Ακόμα και ο Αλέξης, όσα μας είπε, είχαν γίνει ή είχαν ειπωθεί, αυτός, όπως κι εμείς, περάσαμε μία πολύ όμορφη βραδιά, φέρνοντας το παρελθόν στο τραπέζι μας. Για το παρόν, ίσως μιλήσουμε άλλη φορά, ίσως τότε να βοηθήσει και η πετυχημένη κρεμώδης όψη του ξινού τραχανά.

=========Υγ: Από τον δίσκο των Aphrodites Child «666», ακούγεται το Infinity, όπου η Ειρήνη Παππά επαναλαμβάνει: ήμουν, είμαι, είμαι έτοιμη να ολοκληρώσω. Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, ο Τρισμέγιστος, περιέγραψε το μουσικό αυτό έργο, ως μεταφορά για «τον πόνο της γέννησης και τη χαρά της συνουσίας». Κάποιος παπάς τότε, ακούστηκε να λέει: ακούγεται η φωνή του διαβόλου!

Του "ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ"

 

To Οδοιπορικό μου 

 

- Οι γιαουρτάδες του Γαλατσίου

- Πανηγύρι Αγίας Γλυκερίας - παραλειπόμενα

- Η εκπομπή του Larry King για το κονκλάβιο

- Μη φοβάσαι το δεξί σου χέρι Δήμαρχε

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ...

 

-Λεωφόρος ΒέϊκουΤο γάλα, είναι μία πλήρης διατροφή για τα βρέφη όπως λένε οι ειδικοί, ειδικότερα δε το μητρικό γάλα. Για ένα παιδί που βρίσκεται στην ανάπτυξη, το γάλα μπορεί ν’ αποτελεί διατροφική ανάγκη, έν αντιθέσει με έναν ενήλικα που δεν του προσφέρει κανένα όφελος παρά μόνο προβλήματα. Από συνήθεια όμως το γάλα καταναλώνεται απ’ όλες αδιακρίτως τις ηλικίες.

Όχι μόνο το γάλα αλλά και το παράγωγό του, το τυρί, είναι ανθυγιεινό όταν μάλιστα δεν τηρείται το μέτρο της κατανάλωσής του. Στον αντίποδα αυτών, το γιαούρτι, παράγωγο κι αυτό του γάλακτος, έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία όλων των ηλικιών.

Τα φρέσκα προϊόντα που προέρχονταν από το γάλα, μερικές δεκαετίες πίσω, ήταν εντελώς διαφορετικά απ’ ό,τι είναι σήμερα που η ανάγκη εφηύρε την τυποποίηση, την βιομηχανική παραγωγή των αναφερομένων προϊόντων. Πριν από την βιομηχανική παραγωγή, υπήρχαν οι γαλακτοπώλες, οι γιαουρτάδες κι άλλα συναφή επαγγέλματα που χάθηκαν επειδή η ζωή άλλαξε τις διατροφικές της συνήθειες.

Στην πόλη μας, σε εποχή που εμείς δεν ζούσαμε ή ήμασταν πολύ μικροί ηλικιακά, ανθούσαν οι τσοπαναραίοι. Μην ξεχνάμε πως το Γαλάτσι, ήταν σε άγνωστους καιρούς μεγάλο βοσκοτόπι με τις λιβαδιές του, τα πλούσια νερά του και το υγιεινό κλίμα του. Οι λιγοστοί τότε κάτοικοι της αραιοκατοικημένης περιοχής μας, όταν ήθελαν φρέσκο γάλα, τραβούσαν για τις κοντινές στάνες και το προμηθεύονταν από τον τσοπάνη. Αν ήθελαν τυρί ή γιαούρτι, τις ίδιες κινήσεις έκαναν.

Για το γιαούρτι όμως ειδικότερα, υπήρχαν συμπολίτες μας που το παρήγαγαν και το πουλούσαν μόνοι τους. Οι λεγόμενοι γιαουρτάδες. Ένας τέτοιος γιαουρτάς ήταν ο κύριος Παναγιώτης, που, τουλάχιστον εγώ μικρό παιδάκι, τον θυμήθηκα να περνά πεζός τις γειτονιές του Γαλατσίου και να πουλά το δικό του γιαούρτι σπίτι-σπίτι. Μάλιστα, μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση ο τρόπος που μετέφερε τα γιαούρτια του. Για τον σκοπό αυτό, είχε δύο ας πούμε μεταλλικά κουτιά, στο σχήμα ενός briefcase αλλά μεγαλύτερα σε όγκο, όπου μέσα σε αυτά υπήρχαν θήκες που με ασφάλεια τοποθετούνταν τα γιαούρτια. Είχε κάνει μία πατέντα διότι πάντοτε μετέφερε δύο μεταλλικά κουτιά, με τον τρόπο που βλέπετε στην φωτογραφία.

 


Ο κύριος Παναγιώτης, είχε (και έχει νομίζω) την κατοικία του στην περιοχή των Ακτημόνων, και σήμερα πρέπει να πλησιάζει τα 100 χρόνια ζωής. Από εκεί ξεκινούσε και έφτανε σε κάθε σπίτι στο Γαλάτσι, από την μία άκρη του ως την άλλη.

Ο κύριος Παναγιώτης ήταν ντόπιος γιαουρτάς και πολύ αγαπητός. Παράλληλα με τις δραστηριότητές του τον παλιό καιρό, η ΦΑΓΕ επίσης δραστηριοποιήθηκε ανοίγοντας το πρώτο της εργοστάσιο για παραγωγή γιαουρτιού στο βόρειο άκρο της πόλης μας. Δεν ξέρω πότε ακριβώς συνέβη αυτό αλλά υποθέτω την δεκαετία του 1960. Βέβαια, η οικογένεια Φιλίππου (ΦΑΓΕ) είχε ανοίξει ένα μικρό κατάστημα πολλά χρόνια πιο πίσω στην περιοχή των Άνω Πατησίων.

Έξ όσων γνωρίζω, οι περισσότεροι εργαζόμενοι της ΦΑΓΕ, τότε αλλά και σήμερα, κατοικούν ή έλκουν την καταγωγή τους από το Γαλάτσι. Και τούτο διότι η οικογένεια Φιλίππου δεν ξέχασε από που άρχισε κι έγινε στη συνέχεια μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο είδος της παγκόσμια.

========

Σε ένα από τα επόμενα άρθρα, αφιέρωμα σε ένα από τα παλαιότερα γαλακτοζαχαροπλαστεία της πόλης μας.


Του
 "ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ"

 

ο Οδοιπορικό μου 

 

- Πανηγύρι Αγίας Γλυκερίας - παραλειπόμενα

- Η εκπομπή του Larry King για το κονκλάβιο

- Μη φοβάσαι το δεξί σου χέρι Δήμαρχε

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ...

 

-Λεωφόρος Βέϊκου

 

Αναζητώντας πινέζες σήμερα το πρωί, έφτασα και στον Αργυριάδη επί της Βενιζέλου απογοητευμένος. Σαν ρώτησα τον υπάλληλο όμως αν έχει, μου απάντησε «φυσικά» και με διέλυσε ψυχολογικά μιάς και είχα προετοιμασθεί πως δεν θα βρω πουθενά. Πλήρωσα, έβαλα το μικρό κουτί στη τσέπη μου και αναγκαστικά πέρασα από το καφέ ίντερνετ, ο δρόμος μου γαρ.

Κάθισα στον διάδρομο και παράγγειλα το καφεδάκι μου. Έτσι, δεν άργησα να πίνω τον πικρό καφέ μου -κι ας σημειώσω εδώ- ότι την φορά αυτή ήταν πάρα πολύ καλός, γευστικότατος. Καμιά φορά και τα χαρμάνια αστοχούν, σκεφτόμουν, αλλά τις βαθιές σκέψεις μου έδιωξε η οχλαγωγή δυό μέτρα παραπέρα. Και ποιος οχλαγωγούσε αλήθεια; Ποιος άλλος από ένα κλιμάκιο της έν Γαλατσίω διανόησης; Και ποιο ήταν το θέμα της οχλαγωγίας; Απ’ ό,τι κατάλαβα η αξιοκρατία, που όπως άκουσα καθαρά, δεν υπάρχει στην καλή και τίμια πατρίδα μας.

Δεν γνωρίζω αν το θέμα το άνοιξε ο Larry King ή κάποιος από τους έν δυνάμει διανοούμενους (αν τους ρωτήσεις κατ’ ιδίαν που λένε, όλοι θα παραδεχθούν ότι πράγματι είναι διανοούμενοι!), αλλά η θέση του Larry, δίχως την ομίχλη της διανόησης που τον κύκλωνε, ήταν μπορώ να πω ορθή εφόσον αναρωτιόταν αν όντως υπάρχει αξιοκρατία.

Η εύκολη ερμηνεία της λέξης «αξιοκρατία» όπως μου έρχεται τώρα, είναι αυτού, του άξιου του κράτους. Κράτος όλοι ξέρουμε τι είναι, το κραταιό, το ισχυρό, το δυνατό. Όλοι μας φαντάζομαι ξέρουμε τον κραταιόφρωνα, τον βλοσυρό ή τον σκυθρωπό δηλαδή, ή τον κραταιόχειρα, αυτόν που έχει δυνατό χέρι ή ακόμα και τον κραταιόχθωνα, αυτόν δηλαδή που δεσπόζει της γης. Για την αξιοκρατία άραγε να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ερμηνεία ή να είναι κι αυτή μια πλαστή λέξη; Δεν ξέρω.

Το βέβαιο είναι πως η αξιοκρατία δεν έχει σχέση με την αριστοκρατία. Τέλος πάντων, όπως καταλαβαίνω, με την λέξη αυτή ο Larry, εννοούσε αυτό που γνωρίζουμε άπαντες, ότι δηλαδή στον δημόσιο κυρίως βίο, προωθούνται οι κομματόφρονες και όχι οι άξιοι κατά πολύ μεγάλο ποσοστό. Κάποιος λοιπόν που έχει τα απαιτούμενα προσόντα για να εργαστεί σε μια θέση του δημόσιου βίου, έρχεται δεύτερη επιλογή επειδή προτιμάται ο έχων κομματική ταυτότητα.

Η συζήτηση κυλούσε σε ήρεμα πλαίσια κατά κάποιο τρόπο, η οχλαγωγή δηλαδή είχε μικρή ένταση, οπότε -δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη μιάς και καθόμουν στον διάδρομο και δεν είχα οπτική επαφή παρά μόνο ακουστική-, η συζήτηση φούντωσε για τα καλά. Μόλις έφτασε ο καθηγητής ο κβαντομηχανικός και ισοπέδωσε κάθε συζήτηση όπως ισοπεδώνουν καλή ώρα οι έξυπνες μπόμπες που πετάνε οι Ουκρανοί στους Ρώσους και συγκινείται το 43% των πατριωτών μας, διότι το υπόλοιπο 57% συγκινείται αν πετάνε έξυπνες μπόμπες οι Ρώσοι στους Ουκρανούς. Όπως δηλαδή και να δεις το θέμα, υπάρχει παντού συγκίνηση.

Ο καθηγητής, το χόντρυνε όμως πολύ όπως κατάλαβα το θέμα, διότι με την δυνατή φωνή του ακούστηκε να λέει απευθυνόμενος προς τον Πόντιο: εμείς οι δυό είμαστε απλώς μουρλοί, αυτοί εδώ όλοι που συναθροίζονται και δεν ξέρουν τι λένε, είναι θεοπάλαβοι. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Ρούφηξα ακόμη μία γουλιά του πικρού καφέ μου, φούντωσα ένα τσιγάρο και διέκρινα αστραπιαία το πρόσωπο του Πόντιου που επικροτούσε τον πύρινο λόγο του κβαντομηχανικού.  

 


Του "ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ"

 

Το Οδοιπορικό μου 

 

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ...

 

 

-Λεωφόρος Βέϊκου

 

Πέρασαν οριστικά εκείνες οι παλιές δόξες, τότε που κατά την περιφορά της εικόνας υπήρχε τάξη, υπήρχε στρατιωτικό άγημα, μπάντα, χώρος κενός και πολλά άλλα. Νοσταλγείς εκείνες τις μαύρες εποχές επί πανοσιολογιότατου Χρυσοστόμου; Ίσως αναρωτηθεί κανείς. Όχι βέβαια, αλλά η σύγκριση του τότε με το τώρα γεννά σύγκρουση. Γεννιούνται συναισθήματα, πάλλονται, ταράζεται η ατμόσφαιρα της «ευλάβειας», το χρήμα αδήλωτο ή δηλωμένο ρέει.


Όλα ρέουν, μας το είπε ο Ηράκλειτος στην αρχή και στη συνέχεια κι άλλοι. Και η Παράδοση ρέει, προσαρμόζεται στην εποχή της και το πανηγύρι μεταλλάχθηκε σε εμποροπανήγυρη. Δεν υπάρχουν στις μέρες μας θεάματα όπως, ο γύρος του θανάτου, ο γορίλας (πίσω γορίλαααααα...), η παράνομη ρουλέτα για τους τζογαδόρους, η αίθουσα του τρόμου, πάνε αυτά, πέθαναν. Η μόνη σταθερά μεταξύ του τότε και του τώρα στην εμποροπανήγυρη πλέον της Αγίας Γλυκερίας, είναι ο πάγκος με τα βιβλία. Υπήρχε και υπάρχει έχοντας φυσικά τον μικρότερο τζίρο απ’  όλους τους άλλους πάγκους.

Οι πάγκοι, εντός κι εκτός ναού τέτοιες μέρες γιορτινές ζούνε μεγάλες στιγμές, ανθούν. Στους μέσα πάγκους ρέει το χρήμα των πιστών, στους έξω πάγκους ρέει το χρήμα των καταναλωτών. Αν δεν αγοράσεις βρακιά (ανδρικά ή γυναικεία) στο πανηγύρι, από που θα τ’ αγοράσεις; Από το εμπορικό της πόλης σου; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Κοινό γνώρισμα εντός κι εκτός ναού, είναι η οχλαγωγή. Έξω οχλαγωγούν οι έμποροι διαλαλώντας τις πραμάτειες τους, μέσα οχλαγωγούν οι πιστοί, από το παγκάρι που θα ρίξουν τα ψιλά τους, μέχρι το είδωλο που θα προσκυνήσουν τάχα μου συγκινημένοι. Σπάνια κάποιος θα πάει στο είδωλο για συγκίνηση δίχως να περάσει πρώτα από το ταμείο.

Ειδωλολάτρες και πανηγυριώτες, ένα πράγμα, μία άμορφη μάζα που καμία απολύτως σχέση δεν έχει με όσα γράφουν τα ευαγγέλια -πάνω στα οποία στηρίζει την πίστη της- και ταυτόχρονα θέλει να λέγεται χριστιανική. Τέτοιους ναούς του εμπορίου -σαν αυτόν της Αγίας Γλυκερίας- γκρέμισε ο Χριστός, με την «ιερότητα» εντός και με την καταναλωτική μανία εκτός. Αυτή λοιπόν η άμορφη μάζα είναι άκρως υποκριτική, επικαλείται το δόγμα της αλλά δεν εφαρμόζει ούτε μία λέξη από τα ευαγγέλια. Πορεύεται μέσα στο ψεύδος.

Όλα όμως γίνονται χάριν της Παράδοσης, με ή χωρίς γορίλα και γύρο θανάτου, με στρατιωτικό άγημα ή όχι. Μέσα σε όλη αυτή τη μαυρίλα στο όνομα δήθεν της Αγίας Γλυκερίας, ακόμα μία σταθερά εκτός από τον πάγκο με τα βιβλία, είναι η μικρή οχλαγωγή (μικρή σε σχέση με αυτήν της εμποροπανήγυρης) που δημιουργείται από τις συνεδριάσεις του Κονκλάβιου. Εντελώς αθώα τούτη η οχλαγωγή σε σχέση με αυτήν της άμορφης μάζας, λιγότερο ελκυστική εφόσον δεν ρέει το δηλωμένο ή το αδήλωτο χρήμα αλλά ρέουν έστω και στρεβλωμένες οι ερμηνείες των Ιδεών, οι ιδεολογίες δηλαδή. Τούτη τη φορά, στα παραλειπόμενα του πανηγυριού, το Κονκλάβιο σε πλήρη απαρτία, συνεδρίασε μπροστά από τον φακό του Larry King φλυαρώντας ώς συνήθως. Καλύτερη η φλυαρία αυτή από αυτή των παπάδων της εκκλησίας μας που μιλάνε για Αγάπη και δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Αν μη τι άλλο, οι άνθρωποι του Κονκλάβιου είναι τίμιοι, είναι υλιστές και το λένε, δεν κρύβονται πίσω από την θρησκευτική πίστη, την παγωμένη ενέργεια δηλαδή. Ακούγοντας ο καθένας τα όσα λένε, ας συμφωνήσει ή διαφωνήσει μαζί τους, δίχως τον φόβο του θεού που επικρατεί εντός του ναού.

Ειδικά για το Κονκλάβιο, αυτή είναι η τελευταία φορά που το αναφέρω. Το ξέρω ότι θα του λείψουν οι σκωπτικοί σχολιασμοί μου, αλλά στο φινάλε, ας ζήσει και χωρίς τα δικά μου σχόλια. Ας πορευθούν έν ειρήνη οι μετέχοντες σε αυτό κι ας γνωρίζουν ότι ζω ανάμεσά τους …   

Κονκλάβιο, λατινική λέξη που δηλώνει την αίθουσα όπου συνέρχονται οι καρδινάλιοι για εκλογή νέου πάπα. Κατ’ επέκταση, το συνέδριο των συνερχομένων καρδιναλίων. Καρδινάλιοι λοιπόν οι οχλαγωγούντες!

Υγ: Larry King, καλώς πράττει ο Δήμαρχος και δεν έρχεται στις εκπομπές σου διότι ο ρόλος σου είναι ομιχλώδης.

https://fb.watch/d2oz1yO01y

 

Του "ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ"

 

Το Οδοιπορικό μου 

 

- Η εκπομπή του Larry King για το κονκλάβιο

- Μη φοβάσαι το δεξί σου χέρι Δήμαρχε

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ...

 

-Λεωφόρος Βέϊκου

 

 

Προχθές το Μεγάλο Σάββατο, λίγο πριν την πρώτη ανάσταση, πέρασα από το Ιντερνετ καφέ μιάς και οι κακές συνήθειες δεν κόβονται εύκολα. Όλο και κάποιος θα έρθει, σκέφτηκα, αλλά την ώρα που έφτασα ήμουν μόνος. Κάτι η πρόσκαιρη μοναξιά, κάτι η Μεγάλη Εβδομάδα με τα πάθη της, κάτι ο πολύς ο κόσμος που έτρεχε για τα χωριά του, όλο αυτό τέλος πάντων το κλίμα, βάραινε ακόμη περισσότερο τον αέρα του καφέ. Και βέβαια, να το ομολογήσω κι αυτό, ο καφές στο έν λόγω κατάστημα δεν λέει και πολλά πράγματα σε αντίθεση με τον χώρο που είναι κατά κάποιο τρόπο όμορφος.

Εκεί λοιπόν στην πρώτη γερή ρουφηξιά του πικρού καφέ, δίπλα, από το Hasta Luego, άκουσα οχλαγωγή. Προς στιγμή ταράχθηκα σκεφτόμενος αστραπιαία: το προνόμιο της οχλαγωγής το έχει μόνο το Κονκλάβιο, τι συμβαίνει άραγε τώρα; Μεταφέρθηκε δίπλα; Όμως όχι, λάθεψα στη σκέψη μου, το Κονκλάβιο έχει τρόπον τινά απαλλοτριώσει τον συγκεκριμένο χώρο όπως κάποτε έκανε ο αείμνηστος Δήμαρχος που έμπαινε με τις μπουλντόζες στο κτήμα του Βέϊκου και καταπατούσε τα δάση και τα πλάγια. Τότε, από που προερχόταν η οχλαγωγή;  

Δεν συνέβη κάτι ιδιαίτερο, απλά ο Δήμαρχος σαν έφτασε στο Hasta Luego για τον καφέ του, αντάμωσε τον Larry King που απολάμβανε σαν μπέης το καφεδάκι του. Στα ήσυχα δεν ξέρω τι ειπώθηκε, μα σαν η φωνή του Δήμαρχου υψώθηκε, ταράχτηκαν οι δεκαοχτούρες που έβοσκαν με ρέγουλα και πέταξαν μακριά, οι λιγοστοί διαβάτες κοντοστάθηκαν με τρόμο, ειδικότερα μάλιστα σαν φούντωσε ο οργή του Δημάρχου προς το πρόσωπο του Larry King, που ούτε πολύ ούτε λίγο, τον κατηγορούσε για την εκπομπή που είχε κάνει με τον πρώην αντιδήμαρχό του, τον κ. Μελισσουργό. «Και τι νομίζεις; Είμαι υποχρεωμένος θαρρείς να απαντώ στον κάθε Κατσώνη που καλείς στην εκπομπή σου;». Ο Larry King, μην περιμένοντας τέτοιας έκτασης έκρηξη από τον Δήμαρχο, σηκώθηκε και κάθισε δίπλα, λίγο μακρύτερα από μένα που μόλις είχα κατεβάσει τη δεύτερη ρουφηξιά του πικρού καφέ.

Προφανώς, η αναφορά στον κ. Κατσώνη έγινε από παλαιότερη μάλλον εκπομπή του Larry King.  Απόρησα όμως με την στεντόρεια φωνή του Δήμαρχου και αργότερα, κατά το απομεσήμερο, κάθισα ν’ ακούσω την εκπομπή με τον κ. Μελισσουργό να πάρω μιά ιδέα και γιατί όχι, να λυθούν οι απορίες που μου γεννήθηκαν από την οχλαγωγή στο Hasta Luego.


Κατά την διάρκεια της δίωρης περίπου εκπομπής, πολλές φορές με πήρε ο ύπνος από τον λόγο του κ. Μελισσουργού που μιλούσε αλλά δεν έλεγε απολύτως τίποτε επί της ουσίας. Έπλεξε φυσικά το δικό του εγκώμιο κατά την διάρκεια της θητείας του και όπως γίνεται συνήθως, μετά από αυτόν το χάος. Αντίθετα με τον υπνωτισμένο λόγο του καλεσμένου του, ο 
Larry King προσπαθούσε να σώσει τα πράγματα με τις ερωτήσεις του. Εν κατακλείδι, εκείνο που κατάλαβα από το δίωρο της φλυαρίας του κ. Μελισσουργού, ήταν ότι οι δραστηριότητες του όσο καιρό ήταν στα πράγματα, ήταν δύο διαστάσεων, όπως είπε δηλαδή, είχαν μήκος και πλάτος. Ύψος δεν είχαν; Αναρωτήθηκα μονάχος μου, ώστε να μιλάμε για τρισδιάστατες δραστηριότητες; Κατά το τέλος δε της εκπομπής, ο καλεσμένος δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στις αγαστές σχέσεις μεταξύ αυτού και του Δημάρχου, οπότε στο σημείο αυτό, αντέδρασε γελώντας με στωικότητα ο Larry King.

Δήμαρχε, το δεξί σου χέρι -όπως ακούστηκε να λέει πως ήταν ο κ. Μελισσουργός-, απ' ό,τι  κατάλαβα, θέλει να επιστρέψει στη ζεστή σου αγκαλιά και ψάχνει τρόπους. Σαν ποιμένας καλός που είσαι, δέξου με χαρά το αμαρτωλό πρόβατο. Εκτός κι άν γεννήθηκε ακόμη ένας έν δυνάμει Δήμαρχος! 

Του "ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ"

 

Το Οδοιπορικό μου 

 

- Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ...

 

-Λεωφόρος Βέϊκου

 

 

 

 

ς Πέτρου on Vimeo.

 

 

Και η σημερινή μέρα είναι τέλεια εφόσον είμαι σε αυτήν και ζω κι αναπνέω κι αισθάνομαι όλη την καλοσύνη του Σύμπαντος. Ναι, είμαι ένας πλούσιος άνθρωπος μιάς και ζω μέσα στην τελειότητα της Φύσης, πλούσιος επίσης γιατί έχω ελαττώσει τις πλαστές ανάγκες μου. Κατά συνέπεια, φοβάμαι πολύ λιγότερο από τους συνανθρώπους μου που έχουν αυξημένες και ψεύτικες κατά κανόνα επιθυμίες. Είμαι εδώ αλλά είμαι παντού. Βέβαια, εξακολουθώ να είμαι άπληστος σαν κι εσένα εφόσον διαρκώς όλο και κάτι επιθυμώ, κάτι θέλω. Το μόνο θετικό με την απληστία μου -αν μπορώ να πω κάτι τέτοιο-, είναι το γεγονός πως μέρα με την μέρα την αποδυναμώνω χωρίς προσπάθεια. Αλλά και πάλι είμαι ατελής και άπληστος. Βέβαια, την κρατική και κομματική απληστία δεν μπορεί να την ανταγωνιστεί ουδείς. Είναι τόσο γελοίες οι αποφάσεις των κυβερνήσεων -σε όλα τα επίπεδα-, τόσο εμποτισμένες από την απληστία, που έχουν φτωχοποιήσει έναν ολόκληρο λαό που δυστυχώς, έχει πάντοτε ασθενή μνήμη και πάντοτε άγεται και φέρεται αγελαία επειδή δεν έχει τα νοητικά εργαλεία να δει την πραγματικότητα. Ζει διαρκώς με ψευδαισθήσεις. Υποκύπτει στον δούρειο ίππο που λέγεται ιδεολογίες και οι οποίες φροντίζουν επιμελώς την διαίρεση του.

Με τις σκέψεις αυτές δεν αργώ να βρεθώ στην μολυσμένη από την βάρβαρη καθημερινότητα Λ. Βέϊκου. Κάνω μια μικρή στάση στο καφέ του Βραζιλιάνου κι ώσπου να πάρω τον καφέ μου και να τον βάλω στο θερμός να τον κρατά παγωμένο, παρατηρώ την μηχανική κίνηση των συνανθρώπων μου. Πεζοί και εποχούμενοι, κινούνται σαν κουρδισμένες κούκλες με σκοπό να περάσει η μέρα τους  μέσα από τις ανάγκες του βιοπορισμού, ή ακόμα σπαταλώντας τον χρόνο τους στις συνήθειες της απληστίας τους που έχτισαν συν τω χρόνω ασυνείδητα.

Με τον καφέ του Βραζιλιάνου στο θερμός και το σακίδιο στον ώμο, δεν αργώ να φτάσω στο Άλσος, στην κεντρική του είσοδο. Την περνώ και στα 100 μ. περίπου αντικρυστά μου, φτάνω στο στρογγυλό κιόσκι (μπορεί να είναι και οκτάγωνο, δεν παίρνω όρκο), όπου αφήνω το σακίδιο μου και πάω δίπλα στη βρύση να βρέξω το πρόσωπό μου με καθαρό νεράκι. Με αργές κινήσεις, βγάζω από το σακίδιο τον καφέ, το βιβλίο μου, και κάθομαι για λίγη ώρα ακούνητος και σιωπηλός. Είναι πρωί ακόμη και οι μόνες φωνές που ακούγονται είναι αυτές από το ανάλαφρο αεράκι. Τέτοια ώρα εδώ στο κιόσκι, μαζεύονται μερικά κοτσύφια και σπουργίτια αλλά κι αυτά δεν βγάζουν ήχους, ακολουθούν με σεβασμό μάλλον την αρμονία που κυριαρχεί στον χώρο.

Πίνω μια γερή γουλιά του πικρού καφέ μου κι ανάβω ένα τσιγάρο. Ο κρότος του σπίρτου παραβιάζει την γαλήνια ατμόσφαιρα κι επανέρχομαι στη φασαρία της σκέψης. Πιάνω ν’ ανοίξω το βιβλίο και να συνεχίσω το διάβασμα από το σημείο που το άφησα χθές το βράδυ στο σπίτι, αλλά πριν ν’ αρχίσω την μελέτη, αρχίζει να καταφτάνει στο κιόσκι η παρέα των οργισμένων συνταξιούχων. Και γράφω «οργισμένων» διότι οι φωνές τους θρυμματίζουν κάθε φυσικό ήχο σε μεγάλη ακτίνα. Και τι λένε; Μιλάνε όλοι ταυτόχρονα συνήθως, δεν έχουν μάθει παρόλο που είναι «σοφοί» ν’ ακούνε, τους ενδιαφέρει μόνο να πούνε. Και γεννιέται η οχλαγωγή.

Τα ίδια ακριβώς δεν συμβαίνουν και με το Κονκλάβιο εντός του ιστού της πόλης; Ναι, με την διαφορά όμως ότι οι συμμετέχοντες στις φλυαρίες του Κονκλάβιου, βουτηγμένοι στην γοητεία των «Εγώ» τους, θεωρούν πως πράττουν σημαντικό έργο υπέρ της Δημοκρατίας μέσω φυσικά των διαρκών συγκρούσεων που παράγουν. Αδυνατούν ν’ αντιληφθούν με την πολύ περιορισμένη σκέψη που διαθέτουν, ότι, αυτό το παραμύθι των ιδεολογιών, διαιωνίζει την βία, συνεπώς την σύγκρουση. Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό, η ματαιοδοξία τους θέλει να μεταλαμπαδεύσουν τις «αρχές τους» κι έξω από αυτούς, παίζουν εκτός των άλλων και τον ρόλο του σωτήρα. Αυτοί «ξέρουν», άρα αυτοί «μπορούν».

Ο Larry King, διακρίνοντας πολύ εύκολα τις νοητικές τους αδυναμίες σαν έμπειρος δημοσιογράφος που είναι, ορθά σκεφτόμενος από την σκοπιά του, όλη αυτή την ανοησία «της ανταλλαγής ιδεών» που συντελείται κάθε Σάββατο στο ίντερνετ καφέ, θα την βγάλει ζωντανή στον γαλατσιώτικο αέρα που, εκτός από βρώμικος που είναι, θα γίνει και τοξικός από τις ανοησίες που θ’ ακουστούν. Βέβαια, αν θέλει να επιτύχει την μέγιστη ακροαματικότητα ο Larry King, θα πρέπει να κάνει κάτι πολύ απλό, να μην συντονίσει, ούτε να διευθύνει την συζήτηση, να μην κάνει δηλαδή καμία απολύτως παρέμβαση, παρά μόνο η κάμερα ν’ αποτυπώνει τον διαδραματιζόμενο σουρεαλισμό σε όλη του την έκταση.

Το πραγματικό ζητούμενο της ζωντανής αυτής εκπομπής που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το μεσημέρι στις 14 Μαΐου στο εν λόγω καφέ, είναι να δειχθεί ο ακραίος συντηρητισμός, το δήθεν, η πλάνη, η περιορισμένη σκέψη, το τεράστιο «Εγώ», η καλυμμένη βία, η ματαιοδοξία, κι ακόμη ένα σωρό τοξικά πράγματα που λαμβάνουν χώρα στις μαζώξεις του Κονκλάβιου, της μικρής Βουλής, όπως λένε με καμάρι οι συμμετέχοντες σε αυτήν, την στιγμή μάλιστα που γνωρίζουμε όλοι μας τι εστί μεγάλη Βουλή. Στην Βουλή, μικρή ή μεγάλη, αν κάτι απουσιάζει, είναι η Δημοκρατία. Αν κάτι κυριαρχεί, είναι η αδύναμη και περιορισμένη συγκρουσιακή σκέψη.

Larry King, αν πραγματικά θέλεις να προσφέρεις στους ακροατές σου δυό ώρες γέλιου, εσύ απλά μείνε πίσω από την κάμερα και μην κάνεις καμία απολύτως παρέμβαση. Έτσι θα δώσεις γέλιο αλλά και πόνο στον άδολο λαό! 

 

 

 

Το Οδοιπορικό μου 

 

- Μη φοβάσαι το δεξί σου χέρι Δήμαρχε

Το Πάσχα έφυγε...

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?

- Τo κονκλάβιο στη τηλεόραση

- Τα μπαρμπέρικα της πόλης μας

- Εσείς εκεί στο κονκλάβιο τι ρόλο παίζετε αλήθεια?

Οι αμαρτίες της Λεωφόρου Βεϊκου και οι αναμάρτητοι κριτές

 Αίφνης,δίχως λόγο και αιτία,εξερράγη ο Ίκαρος

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 

- Tα βαρέα οχήματα του Δήμου,δεν είναι πασαρέλα για modeling

- Εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Γαλατσίου

- Το επεισόδιο της Σταύρωσης στην Λ. Βεϊκου

- Το υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία στην πόλη μας!

- Στο καμίνι της ΛΑΤΟ το αποτεφρωτήριο της πόλης του Γαλατσίου

Ο πόνος της κ. Σαπουνά

H περιφρούρηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ στο Γαλάτσι 

Σύγκρουση καλαματιανών παραγόντων στη πόλη μας στο Hasta Luego

- Αγιασμός των υδάτων στο Κολυμβητήριο Γαλατσίου

- Κοπή βασιλόπιτας στο Γαλάτσι

- Κάλαντα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Ποδοσφαιρικός αγώνας στο Άλσος Βέϊκου - Δήμαρχος εναντίον όλων

- Μικρές ιστορίες της πόλης μας

- Ο "Αθώες" μαχαιριές στους κόλπους του Σύριζα της πόλης μας

- Ο Ρόλος - Ποιος ο δικός σου ρόλος Ίκαρε?

- Στην αμαρτωλή πόλη μας ,γαπ ή ανδρουλάκης?Δουλεία ή ελευθερία?

- Παλαιό Τέρμα -Ζαχαροπλαστείο Νάταλι

- Κονκλάβιο κι ελευθερία

- Ηλίααααα ρίξτο το ΠΑΣΟΚ

Τους νέους Αντιδημάρχους τους ξέρουμε.Τον επόμενο Δήμαρχο τον ξέρουμε?

Οι στοές στο Γαλάτσι

- Καφέ 48 - κλιμάκιο του Κονκλάβιου και ο αθλητισμός της πόλης

- Ρομποτική ή πολιτική?- Επιστήμη ή ανοησία?

Πολίτες - Ενημέρωση και πράττειν άλογα  

Τα λουκάνικα του συμβούλου και άλλα τινά

- Ο τελευταίος Μαραθωνοδρόμος

- Το Πολυτεχνείο ,η θυσία του & τα κόμματα 

- Απάντηση του Πεζοπόρου στην επιστολή-κόλαφο που έλαβε από το Κονκλάβιο Γαλατσίου!

- ΜΚΟ στο ΠΑΛΑΙ και παίζω-πορεία

- Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ

Ta ΜΜΕ του Γαλατσίου..

-Οι "προοδευτικοί" εν Γαλατσίω φίλοι μας...και όχι μόνο

Το Κονκλάβιο του Γαλατσίου ,έλυσε το πρόβλημα του COVID 19 στο Ιντερνετ καφέ.

-
Εκεί στο Ιντερνετ καφέ,γιατι φλυαρείτε και δεν λέτε απολύτως τίποτα?

-
Το Χάος επόμενη Δημοτική αρχή?

- Εν ἀρχή ἦν τὸ Χάος ... τού Γαλατσίου

- Στον καιρό του "Μπάλου"

- Δήμαρχος μαινόμενος

- Φιλάνθρωπος ή φιλόζωος

- Από την καλύβα ψηλά στο βουνό, στη γκρίζα πόλη .

- Οι αναλυτές γκρεμίζουν - τα χελιδόνια κτίζουν...

-- Καψούρες....
Οι αναλύσεις στο Καφέ Gallo

- Ντεϊσμός και Ύβρις  

 Λαχανόκηποι και κάνναβις  

- Στο κήπο της Παναγιάς της Ινδιάνας

-... Το Πανηγύρι 

--- 12 ο' clock

-Η Αίθουσα αναμονής στο Γαλάτσι

- Σφοδρή σύγκρουση του Δημάρχου με τον υιό του Δαιδάλου

 Αμπέλια και λαχανόκηποι στο Γαλάτσι

Είναι η κ. Έλενα Ζέρβα η αντανάκλαση της κ. Αυλωνίτου;

- Ξανθή και κόκκινη Παναγιά

- Το Γαλάτσι στην αρχαιότητα

- Η διανόηση του Γαλατσίου στην εξορία

- Τα ιερά της πόλης μας

Ίδιες ειδήσεις - ίδια προπαγάνδα - ίδιες μορφές

- Είδωλα ή άλλως αντανακλάσεις 

- Όλα είναι "Μήδεια"...

- Αφιέρωμα στον Έρωτα

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς - μέρος Β' 

Πανδημία και Φρόϋντ ή άλλως το καφενείον η Ελλάς  

-Πλατεία Ιάκωβου Καμπανέλη...στο Γαλάτσι

Διανόηση στο καφέ Ιντερνέτ ...

-Προς αφελείς ψηφοφόρους …

-Ο Διανοούμενος ...

 

-Λεωφόρος Βέϊκου

 

 

Πάει και το Πάσχα, πέρασε. Εξάλλου αυτό δεν σημαίνει; Το πέρασμα; Βέβαια, άλλο το πέρασμα για τους παλιούς Εβραίους, εντελώς διαφορετικό σήμερα για εμάς τους καλούς χριστιανούς. Μα κι ολότελα διαφορετικό αν μιλάμε για την ανάσταση, την άνω στάση δηλαδή, κατά πως λέει και η φυλή των φιλολόγων από το «άνω» και το ρήμα «ίσταμαι» κτλ. Ευτυχώς όμως, δεν είμαι φιλόλογος, ούτε καλός χριστιανός σαν εσάς για παράδειγμα, αλλά ένας φτωχός και μόνος καουμπόης κι αυτά τα κόλπα της θρησκείας δεν τα πολύ-κατέχω.

Μήπως άραγε κατέχουν οι παπάδες τα λόγια που λένε σαν μιλάνε για αγάπη; Όχι βέβαια, βρήκαν εκεί μιά λέξη πιασάρικη, την παπαγαλίζουν, φουντώνουν τα συναισθήματα του άδολου λαού, συγκινείται το ακροατήριο από τα «μυστήρια» αδαών μυστών, πάλλονται οι πλουμιστές φορεσιές, ρέει το κερί σαν λιώνει, ρέει το μαύρο χρήμα στο παγκάρι. Όλα ρέουν κατά πως έλεγαν κι εκείνοι οι αρχαίοι Έλληνες, ο Ηράκλειτος αν θυμάμαι και καλά. Αλλά και ποιος δίνει σημασία σε ένα σκοτεινό φιλόσοφο σήμερα;

Έτσι ρέει και η ζωή μας αλλά βουτηγμένη μέσα στην υποκρισία, στο δήθεν, στο ψέμα, και φυσικά στην αγάπη που και πόλεμοι γίνονται για χάρη της. Ο Ρώσος πατριάρχης ευλογάει τα ρώσικα όπλα να σκοτώσουνε Ουκρανούς, ο Ουκρανός πατριάρχης ή ο δεσπότης τέλος πάντων, ευλογάει τα ουκρανικά όπλα να τσακίσουν τους Ρώσους, μπερδεύεται ο θεός και δεν ξέρει ποιόν παλαβό να υποστηρίξει περισσότερο. Θα μου πεις εδώ, και οι Έλληνες θεοί τα ίδια μπερδέματα δεν είχαν; Κι αυτοί δεν μπερδευόντουσαν ποιόν ήρωα να πρωτοστηρίξουν ενάντια σε άλλο ήρωα;

Διαχρονικά τα βάσανα θεών κι ανθρώπων πάνω στη γη. Δεν ξέρω τι συμβαίνει σε άλλους πλανήτες του Γαλαξία μας, μα εδώ η μόνη ίσως σταθερά, είναι ο οβελίας πάνω στη σούβλα. Σφάζεται ο αμνός στη μνήμη του εβραϊκού περάσματος, κι εκεί που έβοσκε αμέριμνο στους αγρούς ή στους σταύλους το αρνάκι και ο τσοπάνης του το έβλεπε με αγάπη, μεταφέρεται στο γιορτινό τραπέζι. Αρνιά σουβλιστά, κόκκινα αυγά, άντερα κι εντόσθια, στην υπηρεσία της αγάπης, στο μέγιστο θαύμα του κόσμου, στην ανάσταση.


Αν έβλεπε ο Χριστός σήμερα όσα γίνονται στ’ όνομά του (υποτίθεται), όχι στην γη δεν θα κατέβαινε ποτέ, όχι δεν θα μίλαγε στους μαθητές του, αλλά θα τρόμαζε τόσο πολύ που θα άλλαζε όχι Γαλαξία αλλά Σύμπαν. Ό,τι γίνεται λοιπόν αυτές τις «άγιες μέρες» μόνο στ’ όνομα του Χριστού δεν γίνεται. Ο Χριστός τους ναούς τους γκρέμισε, εσύ υποκριτή χριστιανέ, όχι μόνο χτίζεις ναούς αλλά σαν αδιάντροπος που είσαι τοποθετείς μέσα τους και είδωλα και σαν δουλοπρεπής που είσαι πέφτεις και προσκυνάς νεκρά πράγματα. Οι νεκροί προσκυνάνε τους νεκρούς, εκεί σε κατάντησε η δουλοπρέπειά σου στις θρησκείες που καμία σχέση δεν έχουν με τον Χριστό.

Ο Χριστός μίλησε γι’ αγάπη. Έχεις εσύ καμία σχέση με αυτήν ψεύτη και υποκριτή συνάνθρωπε; Όχι δεν έχεις. Έχει μήπως ο παπάς που ψέλνει το Χριστός Ανέστη; Όχι βέβαια, ένας απλός υπάλληλος είναι κι αυτός, ένας ακόμα δούλος που επέλεξε το ράσο για να περάσει ζωή τσίλικη. Με τα σόου μάλιστα που οργανώνει από άμβωνος προσφέρει θεάματα και άρτους. Γι’ αυτά είσαι καλός, για άρτους και θεάματα, τα άλλα περί αγάπης άφησέ τα καλύτερα αν θέλεις να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου.

Τα αρνάκια τα σφάζεις και τα ψήνεις, σου αρέσει να καταναλώνεις πτώματα σύγχρονε κανίβαλε, αλήθεια, για πές μου, τα σκυλάκια και τα γατάκια γιατί δεν τα σουβλίζεις; Επειδή τα αγαπάς; Αγαπάς δηλαδή επιλεκτικά; Αυτό είναι η αγάπη; Αγαπάς το παιδί σου, αλλά τα άλλα παιδιά; Όχι; Αγαπάς τους φίλους σου και τους οικείους σου, τους άλλους ανθρώπους όχι; Η Αγάπη υποκριτή άνθρωπε δεν χωρίζεται σε κατηγορίες, η αγάπη είναι Ενότητα. Είσαι εκεί ή όχι.

Πήγαινε τώρα να χωνέψεις την αγάπη που ντερλίκωσες σαν πτωματοφάγος που είσαι.

Χριστός Ανέστη!


Του
 "ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ"

Ας ακούσουμε όμως ένα αριστούργημα του Βαγγέλη Παπαθανασίου

 

Το Οδοιπορικό μου 

 

- Ο τελευταίος πειρασμός

- Πεζοπορώντας στο παλιό Γαλάτσι

Είναι προοδευτικές οι ιδεολογίες?Είναι προοδευτικοί οι ακολουθούντες αυτές πιστά?